Nieuw voor je sanitair en water

Wij lijsten negen innovaties voor je op. Van douchedeuren, wc-duwplaten, badkamermeubels en warmtepompboilers tot omschakelsystemen voor je regenwaterput.

4-in-1-systeemoplossing voor gelijkvloerse douches

Kaldewei biedt met NexSys een nieuwe oplossing voor gelijkvloerse douches. Het 4-in-1-systeem bestaat uit een afvoergoot, afschotdrager, afdichting en geëmailleerd douchevlak. Met NexSys geniet je van een elegant design met een voegenvrij douchevlak en slanke afvoergoot.

Het witte douchevlak is vervaardigd uit geëmailleerd staal en verkrijgbaar in acht verschillende afmetingen. Alle onderdelen zijn reeds met elkaar verbonden en klaar voor installatie. Het voorgemonteerde douchesysteem kan perfect ingepast worden in het tegelpatroon van je badkamer, als één grote tegel met geïntegreerde gootafvoer.

Meer info: www.kaldewei.com

 

Spoel je toilet stijlvol door

Desco stelt vier nieuwe wc-duwplaten voor om je toilet door te spoelen. In combinatie met het nieuwe inbouwspoelsysteem Oli kies je met deze stijlvolle duwplaten voor efficiënt waterverbruik, duurzaamheid en comfort. Je hebt de keuze uit een of twee knoppen voor minder of meer spoelwater.

Met de ruime keuze stem je de duwplaat eenvoudig af op je badkamer. Je kan kiezen uit vier modellen: de eenvoudige maar elegante Globe, het verrassende model Iplate, de symmetrische Slim met brailleschrift of de matzwarte duwplaat Glam. Voor ieder wat wils!

Richtprijs: vanaf 33 tot 88 euro exclusief btw

Meer info: www.desco.be

 

Een beetje glans in je badkamer met de Raya-douchedeur

Met de doucheserie Raya zorgt Kermi voor een vleugje glans in je badkamer. De douchedeuren met matte zilveren profielen springen in het oog door hun grepen, scharnieren en verbindingen in chroom. De matte profielen zijn gemakkelijk schoon te maken. Zelf na jarenlang gebruik.

De Raya-reeks wordt gekenmerkt door slanke lijnen en is een echte blikvanger voor je badkamer. Ideaal in combinatie met een betegelde bodemvrije douche. De Raya-douchedeur is voor bijna iedere douchesituatie geschikt dankzij de draaideurtechniek. Ook voor kleine doucheruimtes!

Meer info: www.kermi.be

 

Water opwarmen met lucht

Wil je jouw elektrische boiler vervangen en je energiefactuur laten dalen? De warmtepompboiler Remeha Azorra haalt energie uit de buiten- of omgevingslucht om je sanitair water op te warmen. Het compacte vloermodel is verkrijgbaar in een boilervolume van 200 of 300 liter. Met de Remeha Azorra warm je een grote hoeveelheid water op tot 65°C.

Plaats je het systeem in je berging waar ook je diepvries en koelkast staan? Dan gebruikt de Remeha Azorra de verloren warmte van deze toestellen om warm water te maken én geeft het de koele lucht terug af in de ruimte. Bovendien verbruikt de warmtepompboiler veel minder stroom. Remeha belooft dan ook een besparing tot 70% op je energiefactuur.

Meer info: www.remeha.be

 

Alles-in-één-meubel voor kleine badkamers

Met de kolomkast Zéphyr van Sanijura biedt Facq een meubel voor kleine badkamers. Het is niet meer nodig om plaats te voorzien voor een opbergmeubel én een handdoekradiator én een spiegel. Alles zit in de kolomkast Zéphyr geïntegreerd. 

De deur met infraroodverwarming is 4 cm dik en langs de binnenkant geïsoleerd zodat je er probleemloos producten in kan opbergen. De kolomkast is verkrijgbaar met een spiegelafwerking, in 39 grafische afwerkingen of 28 kleuren glanzende lak. Daarnaast kan je nog kiezen uit geen, een of twee handdoekhouders.

Meer info: www.facq.be

 

Regenput leeg? Rainmatic schiet te hulp

Recuperatie van regenwater is verplicht bij nieuwbouw en een goede manier als je op je waterfactuur wil besparen. Je kan het opgevangen water gebruiken om te poetsen, je tuin te besproeien of zelfs je toilet door te spoelen. Maar wat als je put leeg is? Met de Rainmatic biedt Easykit een automatisch omschakelsysteem.

Als je regenput leeg is, schakelt de Rainmatic automatisch om naar het leidingwater. Zo kan je je wc’s blijven gebruiken. Na een regenbui zal de pomp automatisch terug schakelen naar je regenwaterput. Je gebruikt dus enkel leidingwater als het echt nodig is en je hoeft zelf niets te doen.

Meer info: www.easykit.be

Foto: Easykit  

 

De douche die onthoudt wat je wil

De Q Edition van Aqualisa, exclusief verdeeld door Van Marcke, zorgt samen met de bijbehorende hand- en regendouche voor een ware douchebeleving. De mengkraan onthoudt wat voor soort douche jij wil zodat je er snel onder kan stappen zonder alles opnieuw te moeten instellen.

Via een hendeltje kan je moeiteloos door het menu bladeren van de interface op de inbouwmengkraan. Je hebt keuze uit zes voorgeprogrammeerde belevingen zoals ‘eco’, ‘sport’ of ‘gezin’. Maar je kan ook je eigen beleving creëren en opslaan: stel de temperatuur, hand- of regendouche, debiet en duur in. Zo geniet je telkens van de douche die jij wil.

Richtprijs: 1.500 euro inclusief btw

Meer info: www.vanmarcke.be

 

Baden in luxe met Balmani Sonor

Met Sonor, de nieuwe telg in de collectie Balmani, biedt badkamerspecialist X2O een bad aan dat is afgewerkt met het duurzame materiaal ‘solid surface’. De vrijstaande badkuip heeft een verrassend design en naadloze afwerking. Sonor zorgt voor een luxueuze uitstraling in je badkamer.

Meer info: www.x2o.be

Foto: X²O Badkamers  

 

Haal meer uit je kraantjeswater

Met de nieuwe generatie waterfilters van waterbehandelingsspecialist BWT geniet je van zuiver kraantjeswater. Je filtert er niet alleen de vuildeeltjes en slechte smaken uit, maar je kraantjeswater wordt volgens de fabrikant ook gezonder en lekkerder door er magnesium aan toe te voegen.

De magnesiumfilters zijn verkrijgbaar in twee vormen: een waterkan en een permanente filter voor onder je aanrecht. De waterkan BWT Vida past handig in je koelkast, terwijl de Woda-Pure Clear-filter onder je keukenaanrecht geïnstalleerd kan worden, op je bestaande of in een aparte kraan. Kies je voor de aparte kraan? Dan kan je de magnesiumwaterkraan enkel gebruiken voor drinkwater en de andere kraan voor de vaat of om schoon te maken.

Meer info: www.bwt.be

Producten

Daikin Altherma met lage temperatuur - verwarmingssysteem voor nieuwbouw

Daikin Airconditioning Belgium

Daikin Altherma met lage temperatuur - verwarmingssysteem voor nieuwbouw

Kaliko: lucht als bron van warm water. Boost uw besparingen en sanitair comfort

De Dietrich

Kaliko: lucht als bron van warm water. Boost uw besparingen en sanitair comfort

Elektrische boiler voorziet onmiddellijk warm water waar u wenst

ATLANTIC BELGIUM

Elektrische boiler voorziet onmiddellijk warm water waar u wenst

Gebruik regenwater binnen en buiten met Reni PLUS

Reni - regenwaterrecuperatie FARYS

Gebruik regenwater binnen en buiten met Reni PLUS

Zet je kraanwater om in schoon en veilig drinkwater

BWT (Best Water Technology) Belgium NV

Zet je kraanwater om in schoon en veilig drinkwater

Omgekeerde osmose - kristalhelder water binnen handbereik!

EcoWater Systems Europe

Omgekeerde osmose - kristalhelder water binnen handbereik!