livios logo

Deze energiepremies krijg je enkel nog via een erkend vakman

Wie aanspraak wil maken op een energiepremie voor een zonneboiler of warmtepomp, moet die plaatsing vanaf 1 juli 2017 door een gecertificeerd installateur laten uitvoeren. Met die maatregel wil de Vlaamse regering de kwaliteit en goede werking van de installaties garanderen. Dat schrijft persagentschap Belga.

Vanaf 2017 krijg je enkel een premie voor de installatie van jouw warmtepomp als hij geplaatst wordt door een erkend vakman.

Foto Ariston
  

Vakmensen die een kwalitatieve plaatsing van installaties voor groene energie garanderen, zijn in het bezit van een certificaat (RESCERT-certificaat). Zij volgden daarvoor een speciale opleiding en legden een examen af.

Door dat certificatensysteem te koppelen aan de energiepremies, wil de regering mensen aansporen een erkend vakman onder de arm te nemen. Anderzijds willen ze ook niet-gecertificeerde installateurs aanzetten om de nodige opleiding te volgen en alsnog het certificaat te behalen.

De koppeling van premies voor zonneboilers en warmtepompen gaat in vanaf 17 juli. Daarmee krijgen alle installateurs nog een jaar overgang. 

 


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/technieken/elektriciteit/besparen-op-elektriciteit/41010/deze-energiepremies-krijg-je-enkel-nog-via-een-erkend-vakman/