livios logo

EcoWatt brengt elektriciteitsgebruik onmiddellijk in beeld

Foto Chacon
  

Foto Chacon
  

Chacon, producent van klein elektrisch materiaal, domotica, draadloze alarmen en satellietantennes, pakt uit met EcoWatt. Deze elektrische energieteller brengt onmiddellijk je elektriciteitsgebruik in beeld en houdt toezicht op het elektriciteitsverbruik.

De EcoWatt geeft inzicht in verbruiksgewoonten. Dat is de beste manier om te weten waar je energie kan besparen. Door het verbruik in beeld te brengen, kan je jouw uitgaven en verbruiksgedrag doorgronden en tot 20 % besparen op de elektriciteitsfactuur.

Installatie

Op basis van een eenvoudig principe wordt een kleine stroomtang gemakkelijk en veilig aangesloten op de zekeringskast. Deze stroomtang is verbonden met een zender, die informatie verstuurt over het verbruik van de woning naar het draagbare en draadloze beeldscherm, dat je op een zichtbare plek naar keuze in de woning kan plaatsen.

Gebruikers kunnen op deze manier het elektriciteitsverbruik van de woning aflezen, het momentele verbruik, het gemiddelde of totale verbruik in kWh, in euro of in kg CO2.

De EcoWatt is eenvoudig te plaatsen en te begrijpen. Op een zichtbare plaats in de woning waar vaak mensen komen, kan hij iedereen die voorbij het beeldscherm komt bewustmaken. En zo enkele goede reflexen aanleren om energie te besparen en tegelijkertijd iets voor het milieu te doen. De EcoWatt is verkrijgbaar in grote doe-het-zelfzaken en supermarkten. Richtprijs: vanaf 80 euro.

Meer info op www.chacon.be


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/technieken/elektriciteit/besparen-op-elektriciteit/ecowatt-brengt-elektriciteitsgebruik-onmiddellijk-in-beeld/