livios logo

"Energielening bespaart je jaarlijks 675 euro"

De Vlaamse overheid kende vorig jaar 4.300 energieleningen toe. Dat lezen we in De Tijd. Met zo'n lening kan je tot 10.000 euro lenen tegen een rente van twee of zelfs nul procent. Als je investeert in energiebesparende maatregelen natuurlijk. 

"Omgerekend naar een individuele factuur bespaar je jaarlijks gemiddeld 675 euro op je energie dankzij de energiebesparende ingrepen", liet Turtelboom berekenen.

Foto Junkers
  

Een derde van de leningen gaat naar het plaatsen van hoogrendementsglas. Daarna volgen dakisolatie (23 %) en het installeren van een condensatieketel (16 %).

Foto Viessmann Belgium bvba
  

De energielening is er pas sinds begin 2015. De regering startte met een budget van 15 miljoen euro om 3.500 leningen te financieren. Dat budget trok het in tussentijd op, en zal het dit jaar zelfs opnieuw verhogen tot 55 miljoen euro.

Besparen

Vlaams minister van Energie, Annemie Turtelboom, zag dat de toegekende leningen in totaal goed waren voor een totale energiebesparing van 3 miljoen euro. Een energielening zelf bedroeg gemiddeld 6.900 euro vorig jaar.

"Omgerekend naar een individuele factuur bespaar je jaarlijks gemiddeld 675 euro op je energie dankzij de energiebesparende ingrepen", liet Turtelboom berekenen. 

Top drie

Op welke energiewinners zetten de leners het sterkst in? Een derde van de leningen gaat naar het plaatsen van hoogrendementsglas. Daarna volgen dakisolatie (23 %) en het installeren van een condensatieketel (16 %).

 

Geïnteresseerd in zo'n energielening?:


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/technieken/elektriciteit/besparen-op-elektriciteit/energielening-bespaart-je-jaarlijks-675-euro/