livios logo

Van onzichtbare schakelaars tot slimme watersensoren

Hoe maak jij je huis slim? Laat je inspireren door de laatste nieuwigheden op de markt. Van de automatisering van je verlichting en rolluiken tot een app die je waarschuwt bij een waterlek. 

Slimme schakelaars zonder breekwerk

Foto Niko nv
  

Wie een slim huis wilt, moet niet per sé verbouwen. Niko ontwikkelde de slimme schakelaar voor mensen die hun bestaande woning slimmer willen maken. Met deze schakelaars doe je nog steeds het licht aan en uit, maar je kan hem ook bedienen met de connected switch app op een smartphone, tablet of smartwatch. 

Met slimme schakelaars stem je ook je elektrische installatie volledig af op je voorkeuren. Je kan bijvoorbeeld een weekkalender instellen, zodat de verlichting elke avond om 23 uur dooft, of de rolluiken elke avond op hetzelfde uur naar beneden gaan.

Je plakt ze precies daar waar je dat wil: bij het bed, de sofa of de voordeur om met één knip alles uit te schakelen. Je kunt de slimme schakelaar zelfs gebruiken om, samen met zijn eigen contact, nog een bijkomende ontvanger te bedienen. Zo wordt het mogelijk om met 1 druk op de knop niet enkel de centrale verlichting in de kamer te schakelen, maar tegelijkertijd ook de staanlamp of de verlichting van een vitrinekastje te laten branden.

www.niko.eu

 

Zie op je telefoon wie voor je deur staat

Foto BTicino
  

 

De Classe 300 X13E is een nieuwe videofoon, die een moderne look combineert met innovatieve functies. Via de geïntegreerde Wifi-verbinding en een specifieke applicatie kan je de videofoon verbinden met je smartphone. Alle basisfuncties die je terugvindt op het 7”-touchscreen, zijn ook beschikbaar via de applicatie. 

Zo kan je op een gemakkelijke en snelle manier oproepen beantwoorden van bezoekers en ze binnenlaten met een simpele toets via de app. Ben je even onbereikbaar? Laat dan via de boodschapfunctie een geschreven of gesproken boodschap achter voor aanbellers. Bovendien hou je een oogje in het zeil door de beelden van de buitenpost of van de bijkomende camera’s op de app te bekijken.

www.bticino.be

 

Waterlek? Grijp in vanaf de eerste druppel

Foto GROHE
  

 

Met Grohe Sense en Sense Guard wil Grohe waterschade in jouw woning voorkomen. Misschien geen zuivere domotica, maar wel een slimme oplossing die je veel schade en geld kan besparen.

De Grohe Sense is een draadloze watersensor die je waarschuwt via een app wanneer het een waterlek of vochtigheid detecteert. Je plaatst hem bijvoorbeeld in de nabijheid van de watertoevoer- of afvoer van je wasmachine, of onder de gootsteen. Bij problemen krijg je een melding op je smartphone via de Grohe Ondus-app. 

De Grohe Sense Guard staat op de hoofdwaterleiding. Bij een waterlek kan je meteen de watertoevoer al dan niet automatisch laten afsluiten voor de hele woning. Hij controleert constant de waterdruk en brengt je via de app op de hoogte van afwijkingen in het waterverbruik. Niet alleen wanneer dat gaat om een groter lek, maar ook kleine afwijkingen zoals een lekkende kraan. De app heeft ook een functie waarmee je het waterverbruik kan opvolgen over een langere periode.

www.grohe.be

Een groter veiligheidsgevoel binnen je handpalm

Foto AIPHONE - DELTA DORE (CCI N.V.)
  

De TYCAM-beveiligingscamera’s van Delta Dore helpen om je woning, appartement, buitenverblijf of kantoor optimaal te beveiligen. De TYCAM heeft een goede videokwaliteit met full HD-resolutie. Daarnaast kan je de camera eenvoudig, snel en overal installeren en configureren.

Dankzij de Plug & Play-configuratie heb je enkel een internetaansluiting en een IP-interface TYDOM1.0- of TYDOM2.0-domoticabox nodig om de camera via de smartphone of tablet te configureren. Nu kan je de camerabeelden vanop meerdere locaties ontvangen. Of het nu dag is of nacht, de TYCAM binnen- en buitencamera’s geven kwalitatieve beelden ongeacht de lichtsterkte. De smartphone-app is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Aiphone - Delta Dore

 

De schakelaar die je niet ziet

Foto Duotecno
  

Een schakelaar die zo goed verstopt zit, dat hij vrijwel onzichtbaar is, dat is Invisible van Duotecno. Deze aanraakschakelaar wordt geproduceerd met een composietmateriaal dat dezelfde eigenschappen bezit als gips. Het materiaal is brandwerend en te overschilderen. Na pleister- en schilderwerken vormt de schakelaar dus één geheel met de muur en merk je hem nauwelijks op.

Uitgerust met energiebesparende LED-technologie stuurt de schakelaar je in de bediening. Zo licht de elegante randverlichting op bij aanraking en geeft het feedback bij aanraking door feller op te lichten. De LED-verlichting kan ook veranderen van kleur zodat deze meegaat met de indirecte verlichting.  Ook een pluspunt: de robuuste elektronica gaat jaren mee. We spreken dus van een elegante, duurzame en functionele schakelaar.

www.duotecno.be

9 dingen die je moet weten over elektriciteitsinstallatie


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/technieken/elektriciteit/elektriciteitsinstallatie/45617/van-onzichtbare-schakelaars-tot-slimme-watersensoren/