livios logo

ROND: stopcontacten en schakelaars in een nieuw jasje

Stopcontacten en schakelaars zijn ongetwijfeld de meest gebruikte elektrische toepassingen in huis. De Belgische start-up ROND steekt die twee nu in een nieuw jasje. De nieuwe versies gooien alle kenmerken van hun voorgangers overboord, zowel qua ontwerp en techniek als plaatsing.

Je kan de stopcontacten afwerken met gekleurde randen.

Foto ROND
  

Bekabeling is niet nodig, de schakelaar maakt gebruik van Bluetoothverbinding.

Foto ROND
  

Bij de witte variant zijn alleen nog de gaatjes van het stopcontact zichtbaar.

Foto ROND
  

Vooral de stopcontacten van ROND springen in het oog. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn ze niet vierkant, maar rond. Maar het meest opvallende is dat ze volledig worden weggewerkt in de muur, zonder randen. Daardoor zijn bij de witte varianten alleen nog de gaatjes van het stopcontact zichtbaar. Ideaal dus voor in je strakke interieur. Mag het iets meer zijn? Dan kan je ze afwerken met een bijpassende rode of groene rand.

Snellere plaatsing

De stopcontacten kan je plaatsen in elk soort muur, zowel baksteen en gipskartonplaten als MDF. En dat gebeurt snel. Bij traditionele stopcontacten duurt de installatie gemiddeld 30 minuten. Maar omdat het pleisterwerk tussenin moet uitdrogen, kan het vaak enkele dagen duren vooraleer je stopcontact geïnstalleerd is.

Door ROND is dat verleden tijd. Nu duurt de installatie slechts 12 minuten, én gebeurt de plaatsing in één keer. Goed voor de installateur, of voor jou. Want ook doe-het-zelvers kunnen het systeem makkelijk installeren.

Bluetoothschakelaar

De ROND-schakelaar gaat op technologisch vlak nog een stapje verder. Energievoorziening of andere bekabeling is niet meer nodig. Druk je de schakelaar in? Dan wordt de energie mechanisch opgewekt. De Bluetoothverbinding stuurt de informatie vervolgens door naar een ontvanger die aan de lichtbron gekoppeld is. Over een slimme schakelaar gesproken!

De stopcontacten van ROND zijn verkrijgbaar vanaf 120 euro (voor vijf stuks). De schakelaars kosten 180 euro (voor vijf stuks), en de bijhorende actor met Bluetoothverbinding 250 euro.

Meer info: www.rond.io 

9 dingen die je moet weten over elektriciteitsinstallatie


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/technieken/elektriciteit/elektriciteitsinstallatie/rond-stopcontacten-en-schakelaars-in-een-nieuw-jasje/