livios logo

Veranderen van stroomleverancier? Mispak je niet!

Er is al heel wat inkt over gevloeid: elektriciteit is sinds 1 september weer duurder. We betalen opnieuw 21 % btw in plaats van 6. Voor velen het signaal om weer te vergelijken tussen energieleveranciers.

Kritisch vergelijken blijft meer dan ooit belangrijk. Elke energieleverancier moet nu eenmaal mee met de btw-verhoging.


  

Valse beloftes?

Aan jou als consument om kritisch te blijven. Want de afgelopen weken doken plots verschillende speciale acties en kortingen op. Dat valt te lezen in de krant La Dernière Heure. Lees steeds goed tussen de lijnen.

Bijvoorbeeld: een leverancier belooft 15 % korting op het gedeelte 'Energie' van de elektriciteitsfactuur. Let dan op: dit is slechts een deel van de afrekening, die in zijn geheel met 21 % wordt belast.

Opgelet ook met speciale acties en (gratis) diensten, die voordien ook al in het aanbod zaten, maar dan tegen betaling.

Reclame en marketing

Het blijft natuurlijk een spel van vraag en aanbod. Maar blijf realistisch. De btw-verhoging zal je sowieso voelen. Ongeacht de - vaak ook tijdelijke - aanbiedingen. En dat beseft ook de meerderheid van de energiespelers, die dat ook zo naar hun klanten toe communiceert, zonder verdere aanbiedingen. De korte pijn, zeg maar.

Goed vergelijken is de boodschap

Voorkomen is dus beter dan genezen, ook in dit geval. De doorrekening is een feit. Kritisch vergelijken blijft dus meer dan ooit belangrijk. Elke energieleverancier moet nu eenmaal mee met de btw-verhoging.

De echte prijsverschillen, die zijn het gevolg van een verschil in basistarief. En daar zijn de zaakjes te doen.

9 dingen die je moet weten over elektriciteitsinstallatie


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/technieken/elektriciteit/elektriciteitsinstallatie/veranderen-van-stroomleverancier-mispak-je-niet/