livios logo

Aannemer reageert niet: en nu?

Vraag

Ik heb vorig jaar een offerte gevraagd aan een elektricien voor een volledig nieuwe installatie in een oud (te verbouwen) gebouw. Ik heb deze goedgekeurd. De man is begonnen met de werken maar ik heb meermaals moeten bellen en smsen om hem op de werf te krijgen. Uiteindelijk is de installatie zo goed als afgewerkt, hier en daar moet nog een stopcontact afgewerkt worden.

Ik verwacht van hem nog het schema en de keuring. Maar hij laat niets meer van zich horen. Ik kan hem telefonisch niet bereiken (antwoordapparaat). Ik heb hem tenslotte een aangetekende brief gestuurd met verzoek om zijn installatie te komen afwerken en om de installatie te laten keuren. Zonder reactie. Hij is wel voor 95% betaald. Graag jullie advies.

Antwoord

Je hebt alleszins een eerste goede stap gezet door de aannemer aangetekend aan te schrijven. Als daar geen reactie op komt, zal je verdere juridische stappen moeten ondernemen om het schema alsnog te ontvangen.

Beantwoord door: Livios
Meer beantwoorde vragen over Elektriciteitsinstallatie

Help ook andere bouwers en verbouwers op weg en deel dit artikel:

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

9 dingen die je moet weten over elektriciteitsinstallatie


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/technieken/elektriciteit/elektriciteitsinstallatie/vraag/35372/aannemer-reageert-niet-en-nu/