livios logo

Mag ik elektriciteit verleggen?

Vraag

Wij hebben een huis gekocht, en ik zou de vloer op de bovenste verdieping willen veranderen. Er ligt hier een lelijke laminaat met eronder een authentieke plankenvloer. De vorige eigenaar heeft laminaat geplaatst omdat de elektrische leidingen over de vloer lopen.

Als ik dus terug naar deze authentieke vloer wil, zit ik het met probleem dat hier elektrische bedrading over loopt. Is het mogelijk om dit te verlengen zodat deze kan verplaatst worden? Of zijn er andere mogelijkheden om dit probleem op te lossen?

Antwoord

Het is toegestaan de leidingen te verlengen om ze te kunnen verplaatsen. Het is wel zo dat deze verbindingen dienen te gebeuren in daartoe voorziene verbindingsdozen die bereikbaar dienen te zijn. Echt andere alternatieven lijken niet voorhanden.

Beantwoord door: Bart Stroobants, OCB
Meer beantwoorde vragen over Elektriciteitsinstallatie

Help ook andere bouwers en verbouwers op weg en deel dit artikel:

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

9 dingen die je moet weten over elektriciteitsinstallatie


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/technieken/elektriciteit/elektriciteitsinstallatie/vraag/35469/mag-ik-elektriciteit-verleggen/