Elektriciteit en verlichting - Batibouw 2009

Brainbox - Paleis 9, stand 305

Kant-en-klare systemen voor de doe-het-zelver

 • 8790
  Foto Brainbox
 • 5305
  Foto Brainbox

Brainbox ontwikkelt al 30 jaar lang kant-en klare doe-het-zelfsystemen voor elektriciteit, domotica, sanitair en verwarming. Bij de bouw of renovatie van je woning zijn er altijd werken die je zelf kan uitvoeren. Denk maar aan de elektriciteit, de centrale verwarming... Als je die systemen zelf plaatst, bespaar je tijd en geld. Dit kan met de systemen van de doe-het-zelfspecialist Brainbox. Wie veilig aan deze onderneming wil beginnen, kan de hulp inroepen van Brainbox. Brainbox heeft kant-en klare systemen voor de doe-het-zelver ontwikkeld. Zelfs zonder technische voorkennis is met Brainbox een goede afloop altijd verzekerd. Kom het ontdekken in paleis 9 op stand 305.
Brainbox®

BEL Lighting - Paleis 9, stand 324

Zuinige sfeerverlichting

 • 8563
  © BEL Lighting

BEL Lighting stelt op Batibouw enkele nieuwe producten met LED verlichting voor. De steeds toenemende vraag naar producten met gering verbruik bracht BEL Lighting tot de ontwikkeling van de Disco 360, een klein en rond (6cm) lampje dat overal makkelijk geplaatst kan worden. Deze verlichting brengt sfeer in alle leefruimten van je woning. En dit zowel binnen als buiten. De Disco 360 is immers waterbestendig (IP65).
De Disco 360 is leverbaar in inox of geborsteld messing, en met helder glas voor een diffuus licht en met mat glas voor een zonnestraal-effect. De kleur van de lamp bepaal je zelf. Naargelang de sfeer die je wilt creëren, zijn er verschillende kleurmogelijkheden, gaande van wit, blauw, groen en amber tot rood.

Techcomlight - Paleis 4, stand 108

Nieuwe Solatube Solamaster

 • 8571
  © Techcomlight

Techcomlight introduceert het Solatube® 330 DS daglichtsysteem, een nieuw type binnen de Solatube SolaMaster® Series. Het Solatube daglichtsysteem brengt met een kleine lichtkoepel en een superreflecterende lichtbuis het daglicht naar elke gewenste plek. De opbouw van de SolaMaster uit verschillende componenten maakt alle combinaties mogelijk.
De hoge reflectiewaarde van het Spectralight® Infinity materiaal, dat 99,7% van het binnenkomende licht reflecteert, zorgt voor een optimaal lichttransport. In de Solatube lichtbuis behoudt elke weerkaatsing de maximaal mogelijke opbrengst. De elektrische verlichting blijft overdag uit, wat zorgt voor een aanzienlijke vermindering van het energieverbruik.

De Solatube 330 DS bestaat uit twee rechte lichtbuizen, waarvan de bovenste zonodig traploos in een hoek van 0-30º gezet kan worden. Nieuw aan deze serie is dat de verschillende lichtbuizen onafhankelijk van elkaar toegepast kunnen worden. De nieuwe ingenieuze bochtstukken kunnen traploos een hoek van 0-90º graden maken, wat spectaculair is met dit type lichtbuis. Zowel de basiselementen, de verlengstukken als de bochtstukken zijn met elkaar te combineren. Eventuele obstakels in de dakconstructie worden daardoor gemakkelijk gepasseerd. Het Solatube systeem zelf gebruikt geen energie, heeft geen bewegende onderdelen en is onderhoudsvrij.

Schneider Electric - Paleis 9, stand 115

Een snel Click-In-systeem, modulair en praktisch

 • 8564
  © Schneider Electric

Met de twee complementaire gamma’s, OptiLine en Altira van Schneider Electric, doet het nieuwe vastkliksysteem zijn intrede op de markt. Deze componenten zijn voor tertiaire gebouwen bedoeld en bieden veel voordelen: modulair, snelle en eenvoudige installatie, polyvalent en aanpasbaar.

OptiLine is een eenvoudig en snel te installeren bekabelingssysteem. Er zijn twee grote categorieën kabelgoten in PVC of in aluminium. De OptiLine 45 zijn kabelgoten met een direct vastkliksysteem, de OptiLine 70 zijn kabelgoten met een steun voor het schakelmateriaal. De installatie van de OptiLine 45 wordt uitgevoerd door het direct vastklikken van het 45x45-schakelmateriaal voor de verdeling van de elektrische voeding, het telefonie- en het informaticanet. De OptiLine 70 is polyvalent, universeel en compatibel met de 45x45 Altira-modules, hartafstand 60 bekabelingsapparatuur en DIN-modules.

Het Altira-gamma omvat verschillende 45x45- schakelapparaten, zoals stopcontacten voor het voedingsnet met een snelle en doorverbonden aansluiting en stopcontacten voor RJ45-verbindingen in enkelvoudige of dubbele uitvoering. Daar alle toestellen compact uitgevoerd zijn, is de beschikbare ruimte voor de kabels in de inbouwdozen geoptimaliseerd.

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media