livios logo

Optimaz stelt vernieuwd Optimaz-label voor

De mazoutsector lanceert twee vernieuwende besparingsconcepten op Batibouw 2005. Eerst en vooral is er het vernieuwde Optimaz-label voor een nieuwe generatie ketel/brandercombinaties met een uitzonderlijk hoog rendement, een verminderd verbruik en fiscale vermindering tot 750 euro. Daarnaast wordt op Batibouw een geheel nieuw concept qua compact mazoutverwarmingssysteem gelanceerd. Dit groepeert alle verwarmingsfuncties voor huishoudelijk gebruik in één module en koppelt het aan zonnepanelen. Verder zal de bezoeker van Batibouw op stand 1256 van Paleis 12 van 24 februari tot 6 maart ook een volledige energieberekening kunnen laten uitvoeren en een individueel dossier opmaken.

Het vernieuwde Optimaz-label staat garant voor een verhoging van het verbrandingsrendement van huishoudelijke toestellen van 91 % tot 93 %. Dit wil zeggen dat de ketel nog zuiniger is. Er worden uitstootlimieten ingevoerd voor NOx (max. 120 mg/kWh indien vermogen lager dan 70kW) en CO (max 110 mg/kWh). De stilstandsverliezen worden verbeterd met 20 % (deze mogen nu max 0,8% bedragen) en de warmteverliezen bij de opslag van sanitair warm water worden verminderd met 57 % (max. 8°C verlies over 24 uur met een temperatuurverschil van 45°C).

Eveneens nieuw is de garantie die geboden wordt gedurende 1 jaar op het materiaal en 5 jaar op het ketellichaam. Binnen de Optimaz-familie is een aparte plaats voorzien voor systemen die gebaseerd zijn op de condensatietechniek. Zij krijgen het label 'Optimaz-elite'. Voor deze systemen ligt de minimum verbrandingsrendementseis op 97,5 %. Alle verwarmingsfuncties geautomatiseerd in één toestel.

Meer info: www.informazout.be


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/technieken/energie/fossiele-brandstoffen/optimaz-stelt-vernieuwd-optimaz-label-voor/