livios logo

Primagaz-tank verwittigt tijdig als ze vulbeurt nodig heeft

Niets zo vervelend om putje winter plots vast te stellen dat de verwarming het niet meer doet omdat de tank leeg is. De nieuwe telemetrietechnologie van Primagaz voorkomt dit probleem. Een toestelletje verwittigt je als de tank bijna leeg is. Dit wil zeggen dat ze in staat is voor zichzelf te denken. De tank vertelt hoeveel gas je nog hebt en wanneer je moet bijvullen.

De werking is eenvoudig. Het systeem voldoet aan alle veiligheidseisen en het apparaatje mag je op alle tanks plaatsen. Het toestel staat in verbinding met de inhoudsmeter die geautomatiseerd de stand van de tank doorgeeft aan de Primagaz-centrale. Komt de hoeveelheid gas onder het niveau van een vooraf ingestelde waarde, dan wordt Primagaz meteen ingelicht en volgt automatisch de levering. Dit gebeurt allemaal automatisch.

Belangrijk is dat er een voor het systeem geschikte inhoudsmeter op de tank gemonteerd is. Maar dit is nagenoeg in alle gevallen in orde. Verder maakt het systeem gebruik van gsm-masten. Dus een voldoende sterk signaal is vereist.

Primagaz Belgium N.V.


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/technieken/energie/fossiele-brandstoffen/primagaz-tank-verwittigt-tijdig-als-ze-vulbeurt-nodig-heeft/