livios logo

Ecologisch verwarmen? Atlantic lanceert nieuwe warmtepompboiler

Eind 2016 benoemde Test Aankoop de warmtepompboiler Explorer V3 van Atlantic tot ‘Beste Koop’ vanwege de goede prijs-kwaliteitverhouding. Nu kondigt Atlantic de opvolger aan: de Explorer V4. Deze warmtepompboiler is ook in een hybride versie verkrijgbaar: je kan hem koppelen aan je ketel of aan zonnecollectoren op je dak. 

Een warmtepompboiler recupereert binnen- of buitenlucht en gebruikt deze als energiebron om je sanitair water op te warmen. Dit systeem verbruikt in vergelijking met een gewone elektrische boiler drie tot vier keer minder energie. Hierdoor bespaar je jaarlijks tot 500 euro. Bovendien krijg je voor dit systeem een premie: 400 euro in Vlaanderen en Wallonië en zo’n 1.400 euro in Brussel.

Verbeterde versie

De Explorer V4 heeft niet alleen een nieuw design, maar ook een hoger rendement. Hij heeft nog betere akoestische prestaties, een verbeterde ventilator en werkt met een nieuw koelmiddel. Ook de combinatie met PV-panelen is geoptimaliseerd zodat je van een maximaal rendement geniet.

Een warmtepompboiler recupereert binnen- of buitenlucht en gebruikt die om je sanitair water op te warmen.

Foto ATLANTIC BELGIUM
  

De Explorer V4 is ook in een hybride versie verkrijgbaar met warmtewisselaar.

Foto ATLANTIC BELGIUM
  

Verschillende configuraties mogelijk

De V4 is beschikbaar in 200 en 270 liter en met of zonder warmtewisselaar. Je kan de warmtepompboiler al dan niet koppelen aan PV-panelen die je boiler van elektriciteit voorzien. Kies je voor de versie met warmtewisselaar? Dan kies je voor een hybride versie. Dit wil zeggen dat je de boiler kan koppelen aan je ketel die het water bijverwarmt indien nodig of aan zonnecollectoren op je dak die ervoor zorgen dat het water de gewenste temperatuur bereikt. Aan jou de keuze!

Vanop afstand besturen

Dankzij de Cozytouch-technologie kan je de boiler vanop afstand bedienen met je smartphone of tablet. De warmtepompboiler beschikt ook over de geïntegreerde Smart Control-functie. Die zorgt ervoor dat je het verbruik zelf in de hand hebt, doordat de warmtepompboiler je gewoontes leert kennen en onthouden.

Richtprijs: vanaf 1.979 tot 2.427 euro excl. btw

Meer info: www.atlantic-explorer.be

12 dingen die je moet weten over hernieuwbare energie

In samenwerking met

Bekijk alle partners

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/technieken/energie/hernieuwbare-energie/54680/ecologisch-verwarmen-atlantic-lanceert-nieuwe-warmtepompboiler/