livios logo

Daikin lanceert warmtepompboiler

Baden, douchen en afwassen zonder fossiele brandstof

De warmtepompboiler bestaat uit één enkel binnentoestel dat je bijvoorbeeld in de garage of technische ruimte plaatst.

Foto Daikin Airconditioning Belgium
  

Mark Oosterlinck, managing director Daikin België: "Met deze warmtepompboiler verbruik je nooit meer energie dan nodig voor warmwatervoorziening."

Foto Daikin Airconditioning Belgium
  

Niet meteen toe aan een nieuw verwarmingssysteem? Toch kan je voor de voorziening van sanitair warm water gebruikmaken van warmtepomptechnologie.

Met de nieuwe ‘stand alone’ warmtepompboiler heb je voor de vaatwas, douche of bad geen fossiele brandstoffen meer nodig. De boiler bestaat uit één enkel binnentoestel dat je bijvoorbeeld in de garage of technische ruimte plaatst. Hierdoor kan het systeem gebruikmaken van de aanwezige binnenlucht om het water op te warmen, wat zeker in de wintermaanden een groot voordeel is.

Persoonlijke toets

De met inox afgewerkte boiler heeft een capaciteit van 200 of 260 liter en een dikke isolerende wand om warmteverliezen zo veel mogelijk te beperken. De verwarmingscyclus start ’s nachts waardoor je kunt genieten van het nachttarief.
“Het fijne van dit toestel is dat het zich automatisch gaat richten op de leefgewoonten van de gebruikers”, verklapt Mark Oosterlinck, managing director van Daikin in België. “Het vermogen van de tank wordt met andere woorden automatisch aangepast aan de werkelijke behoefte van het gezin. Zo verbruik je nooit meer energie dan nodig voor warmwatervoorziening.”

Heb je snel extra warm water nodig, dan kan je rekenen op de ‘powerful mode’ die toelaat om snel warm water bij te maken.

Voor wie?

“Dit toestel is eigenlijk ideaal voor mensen met een bestaande woning, die niet meteen gaan investeren in een volledig nieuw verwarmingssysteem, waaraan ze dan bijvoorbeeld de opwarming van sanitair warm water kunnen koppelen”, weet Mark Oosterlinck. “Met een beperkte investering kunnen zij nu toch gebruik maken van warmtepomptechnologie.”

Richtprijs voor de ‘stand alone’ warmtepompboiler:

200 liter -> 2.490 euro (adviesprijs voor de eindgebruiker)
260 liter -> 2.700 euro (adviesprijs voor de eindgebruiker)

Te koop vanaf december.

Daikin Airconditioning Belgium

12 dingen die je moet weten over hernieuwbare energie

In samenwerking met

Bekijk alle partners

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/technieken/energie/hernieuwbare-energie/daikin-lanceert-warmtepompboiler/