livios logo

Daikin streeft met serie VRV-warmtepompen naar lagere CO2-uitstoot

Als één van de grotere spelers in de HVAC-sector wil Daikin streven naar een duurzame toekomst met milieuvriendelijke toestellen. Een nieuwe mijlpaal voor dit doel is de lancering van de nieuwe, milieuvriendelijke VRV-warmtepomp Mini VRV 5S met koelmiddel R32.

Nieuw ecologisch ontwerp

Met een volledig nieuw ontwerp dat werd ontwikkeld voor gebruik met R32 stelt de nieuwe VRV (variabel koelmiddel volume) serie nieuwe normen op het vlak van duurzaamheid. Zo heeft het toestel onder andere een GWP, of aardopwarmingsvermogen, van minder dan een derde van zijn voorgangers. Bovendien integreerde Daikin ook een 3-rij warmtewisselaar en swingcompressor voor een hoog seizoensrendement over de gehele levenscyclus.

Onopvallende buitenunit

Daikin hield in het ontwerp van de nieuwe VRV-warmtepomp ook rekening met de stijgende vraag naar het verbergen van buitenunits. Zo garanderen de compacte afmetingen (87 x 110 x 46 cm) en enkele ventilator een maximale flexibiliteit bij de plaatsing. Een automatisch aangepaste ESP van maximaal 45 Pa maakt ook een aansluiting op een luchtkanaal mogelijk om de unit te verbergen. Nieuwe lage geluidsmodi zorgen er bovendien voor dat het geluid van de unit voldoet aan de stedelijke voorschriften in dichtbevolkte en gemengde gebieden.

Net als andere Daikin VRV-oplossingen, bevat de VRV 5 S-serie de functie voor variabele koudemiddeltemperatuur die tocht voorkomt. Bovendien is de serie gebruiksvriendelijk dankzij een slimme bediening met intuïtieve online- en spraakbesturing via Amazon Alexa of Google Assistant.

Meer info: www.daikin.be

14 dingen die je moet weten over hernieuwbare energie

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/technieken/energie/hernieuwbare-energie/daikin-streeft-met-serie-vrv-warmtepompen-naar-lagere-co2-uitstoot/