livios logo

Pixasolar: alternatief voor PV-panelen die je dak ontsieren

Niet iedereen is bereid om ontsierende zonnepanelen op z’n dak te installeren. En ook niet alle daken zijn ervoor geschikt. Daarom ontwikkelde Ecopuur esthetische zonnepanelen die volledig personaliseerbaar zijn. De Pixasolar-panelen lijken in niets meer op de klassieke zonnepanelen. Ze worden ontworpen als dak- of gevelbekleding in de stijl die bij jouw woning past. Zo kan je ook op minder evidente plaatsen energie opwekken.

Personaliseerbaar

Een klassiek zonnepaneel is blauw of zwart van kleur en heeft een rechthoekige vorm met een grid- of ruitpatroon. De Pixasolar-panelen daarentegen kan je volledig personaliseren. “Ze zijn kaderloos en ook het klassieke gridpatroon is verdwenen. Hierdoor is de look erg minimalistisch. In tegenstelling tot bij zonnepanelen hebben de Pixasolar-panelen geen vaste afmetingen. We maken de panelen 100% op maat”, zegt Joris Haems, directeur van Ecopuur.

esthetische zonnepanelen ecopuur Pixasolar

Foto EcoPuur
  

esthetische zonnepanelen ecopuur Pixasolar

Foto EcoPuur
  

esthetische zonnepanelen ecopuur Pixasolar

Foto EcoPuur
  

Opbouw Pixasolar-panelen

De opbouw van de esthetische zonnepanelen is vergelijkbaar met klassieke zonnepanelen. “De Pixasolar-panelen bestaan uit monokristallijne zonnecellen die langs de boven- en onderkant beschermd worden door een gelaagd glas van 5 mm dik met een PVB-film. Die is belangrijk voor het kleurbehoud”, legt Haems uit. “Vooraan bevindt zich de keramische inkjetprint en achteraan het paneel zit de junction box en de bekabeling, zoals bij een klassiek zonnepaneel.”

Vermogen en design

Een standaard zonnepaneel heeft een vermogen van 180 Wp/m². De Pixasolar-panelen halen afhankelijk van de soort print 100 tot 180 Wp/m². “Je hebt keuze uit verschillende soorten prints. De architect moet zijn ontwerp niet aanpassen in functie van de zonnepanelen, wij passen de zonnepanelen aan naar het ontwerp van de architect qua vorm, kleur of print”, legt Haems uit.

  • Full black-paneel: Een volledig zwart paneel waarbij er geen inkjetprint wordt toegepast. Dit paneel heeft een vermogen van 180 Wp/m² en is zowel glanzend als mat verkrijgbaar.
  • Monokleurpaneel: Bij dit paneel kan je de kleur kiezen. Ze hebben een vermogen van 100 à 150 Wp/m². Naast zwart, is wit de beste kleur op vlak van vermogen.
  • Paneel met standaard design: Je hebt keuze uit een standaardgamma met een houtprint, metalen look, de uitstraling van gevelstenen, … Ze hebben een vermogen van 100 à 150 Wp/m².
  • Paneel met design op maat: Vind je in het standaardgamma je gading niet? Dan kan je ze volledig op maat laten ontwerpen. Denk aan panelen die samen een logo of afbeelding vormen. Ook zij garanderen een vermogen van 100 à 150 Wp/m².

350 à 600 euro/m²

Voor klassieke zonnepanelen betaal je zo’n 200 euro/m², terwijl de Pixasolar-panelen gemiddeld 350 à 600 euro/m² kosten. “Maar je krijgt voor deze prijs zonnepanelen én gevelbekleding in één product”, nuanceert Haems. “Als je Pixasolar enkel vergelijkt met zonnepanelen, dan is het duurder. Maar je moet ook kijken naar de prijs van gevelbekleding. Die kan variëren van 130 tot 400 euro/m² afhankelijk of je voor een houten bekleding of voor aluminium kiest.”

Meer info: www.ecopuur.be

14 dingen die je moet weten over hernieuwbare energie

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/technieken/energie/hernieuwbare-energie/pixasolar-alternatief-voor-pv-panelen-die-je-dak-ontsieren/