Opmerkelijk: met dit systeem herbruik je tot 85% van je huishoudelijk water

Wil jij ook bewuster omspringen met je waterverbruik? Met de Hydraloop van EcoPuur denk je aan de toekomst. Het systeem vangt het water uit je douche, bad en wasmachine op en zuivert het. Zo kan je het opnieuw gebruiken voor je toilet, wasmachine en tuin. De voordelen zijn eindeloos: je recycleert niet alleen tot 85% van je huishoudelijk water, je verspilt ook een pak minder drinkwater. Bovendien hoef je het systeem amper te onderhouden, daalt je energiefactuur en betaalt het zichzelf na minder dan tien jaar terug.

Duurzaam alternatief

Wereldwijd verspillen mensen meer dan 50 miljoen liter leidingwater per jaar. België staat zelfs op de 23e plaats van de waterstresslijst: tussen landen als Jemen, Marokko en Mexico. Iedere Vlaming verbruikt gemiddeld 114 liter water per dag. 61 liter daarvan gaat naar je douche, toilet en wasmachine. Gebruik je de Hydraloop?  Dan beschik je elke dag over ongeveer 63 liter gerecycleerd water per persoon: meer dan de helft van je gemiddelde verbruik. Door tot 85% van je grijze afvalwater te verbruiken, verdien je de Hydraloop zelfs binnen de vijf à zeven jaar terug. Zo gebruik je drinkwater alleen nog waar het voor dient: om te drinken en te koken.

Minimaal onderhoud, lagere energiefactuur

Met de Hydraloop bespaar je niet alleen water, maar ook energie. Het systeem verbruikt zelf wel wat elektriciteit, maar je hebt veel minder nodig om je water op te warmen: dat doet de Hydraloop. Zelfs in de winter of als je geen zonnepanelen hebt, verlaag je je energiefactuur. Dé grote troef van de Hydraloop? Je moet hem amper onderhouden. Het systeem zuivert zichzelf automatisch: geen gedoe met vieze filters dus. Het enige wat jij moet doen is af en toe de UV-lamp vervangen die het water desinfecteert. En om het je nog wat makkelijker te maken, bestuur je het systeem ook met een app.

Voor nieuwbouw én renovatie

De Hydraloop is het interessantst als je gaat bouwen. Zeker als je geen regenwaterput kan plaatsen: in een appartement of rijwoning in de stad, bijvoorbeeld. Ga je voor een totaalrenovatie? Ook dan kan je de Hydraloop perfect laten installeren: je moet toch nieuwe leidingen leggen. Bij een kleinere renovatie is het wel een pak minder evident om het systeem te plaatsen. Omdat je een aparte leiding nodig hebt om je recycleerbaar en niet-recycleerbaar water af te voeren, komt er heel wat breekwerk aan te pas.

Richtprijs: 3.500 euro (excl. btw). Plaatsingskosten niet meegerekend.

Meer info: www.ecopuur.be

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media