livios logo

Dit is de top 10 van 2019!

Lijstjestijd! Ook bij Livios maken we een lijstje met de tien best gelezen artikels van dit jaar. Iets gemist? Hier vind je een kort overzicht van de populairste artikels volgens jullie.

1. Heb jij zonnepanelen? Vraag een premie aan voor je thuisbatterij

Vanaf 1 augustus 2019 kon je een premie aanvragen voor een thuisbatterij. Met zo’n batterij kan je zelfopgewekte energie opslaan die je niet meteen verbruikt. Met deze premie wil de Vlaamse overheid gezinnen met zonnepanelen aanmoedigen om een batterij aan te schaffen. Voorlopig kan je de premie aanvragen tot eind 2020. Lees het volledige artikel.

2. Oplossing voor digitale meter: consument kiest zelf

Het Vlaamse parlement bereikte een akkoord over de uitrol van de digitale meter, die vanaf 1 juli 2019 werd ingevoerd. Worden je zonnepanelen voor eind 2020 geplaatst? Dan kan je zelf kiezen: ofwel blijf je 15 jaar in het oude systeem waarbij de digitale meter virtueel terugdraait, ofwel stap je over naar het nieuwe systeem waarbij je betaalt voor wat je gebruikt van het net. Lees hier verder.

3. Buiten puffen, binnen lekker fris: hou het hoofd koel met deze tips

Deze zomer was het onvermijdelijk dat tijdens de hittegolven de temperatuur in huis enkele graden opliep. Om het binnen toch koel te houden, gaven wij enkele tips. Wil je goed voorbereid zijn op een volgende hittegolf? Lees dan hier alle tips!

Batterij opslag zonnestroom

Vanaf 1 augustus 2019 kon je een premie aanvragen voor een thuisbatterij.

Foto Viessmann Belgium bvba
  

Digitale meter elektriciteit installateur

De digitale meter werd vanaf 1 juli 2019 ingevoerd.


© Getty Images  

4. Onafhankelijk van het elektriciteitsnet? Gert bewijst dat het kan

Gert uit Tongeren betaalt jaarlijks amper 100 euro aan stroom. Zijn nieuwbouwwoning is door een slimme combinatie van technieken voor maar liefst 92% onafhankelijk van het net. Wij gingen langs en zochten uit hoe hij dat voor mekaar krijgt. Ontdek het hier.

5. Elektriciteit afgekeurd: dit zijn de meest voorkomende fouten

Is je elektriciteit afgekeurd? Maar snap je niets van het verslag? Je bent zeker niet de enige. Samen met Bart Stroobants van keuringsorganisme OCB zetten we de vijf grootste boosdoeners op een rij, inclusief oplossing en prijskaartje. Lees hier alles over de meest voorkomende fouten.

6. De afschaffing van de woonbonus in 10 vragen

Een van de omstreden maatregelen in het nieuwe Vlaamse regeerakkoord: de afschaffing van de woonbonus vanaf 1 januari 2020. Wat is de woonbonus? Waarom wordt het afgeschaft? En wat zijn de gevolgen voor (ver)kopers en (ver)bouwers nu dit voordeel wegvalt? In dit artikel vind je een antwoord op tien veel gestelde vragen.

Leestip: Jan Jambon wil lager btw-tarief op nieuwbouw.

collector dak zonneboiler

In 2018 daalde het aantal toegekende premies voor zonneboilers.

Foto STIEBEL ELTRON
  

tuin gazon gras maaien

Als je pas gebouwd of gerenoveerd hebt, blijft er meestal niet meer veel budget over om je tuin in te richten.


© Getty Images  

7. 5 misvattingen over zonneboilers

In 2018 daalde het aantal toegekende premies voor zonneboilers. De oorzaak? Er bestaan nog veel misvattingen over zonneboilers. Toch is dit een energiebron waarmee je heel wat op je warmwaterfactuur bespaart. Wij helpen ze de wereld uit. Ontdek hier de 5 grootste misvattingen.

8. Je grote tuin inrichten met een klein budget? Met deze 10 tips krijg je het voor elkaar

Als je pas gebouwd of gerenoveerd hebt, blijft er meestal niet meer veel budget over om je tuin in te richten. Wil je je buitenomgeving budgetvriendelijk omtoveren tot de tuin van je dromen? Tuinexpert Laurence Machiels geeft advies. Lees hier haar tien beste tips.

9. Badkamer of keuken renoveren? Zoveel budget moet je voorzien

Een van de populairste renovatiewerken in huis is de badkamer of keuken vernieuwen. Hoeveel betaal je voor een nieuwe wastafel of douche? En hoeveel kost een nieuw keukenwerkblad? Enkele experts rekenen het voor je uit. Ontdek hier hoeveel budget je moet voorzien.

10. Sanitair installeren: de 5 grootste fouten

Sleutelen aan sanitair is populair bij doe-het-zelvers. Een toilet, lavabo of douche zelf installeren, is relatief gemakkelijk. Toch kan het soms flink mis gaan. Waar moet je rekening mee houden en welke missers moet je absoluut vermijden? Lees het hier.

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/technieken/sanitair/sanitaire-systemen/55538/dit-is-de-top-10-van-2019/