livios logo

Koperfittingen lijmen?

Vraag

Er bestaat lijm die schroefverbindingen permanent kan blokkeren. Bestaat er ook zoiets voor (schroef-)koperverbindingen op 3/4" waterleidingen i.p.v. de gebruikelijke teflonafdichtingen? Of paardehaar plus vet voor de ouderen onder ons.

Ik wil één deel van een 'raccordverbinding' definitief vast en waterdicht hebben omdat ik bij het losmaken van het andere deel steevast dat 'vaste' deel ook losdraai en ik dus opnieuw aan de slag moet met dat teflon-gedoe. Ik zie zoiets dergelijks bij een oude terugslagklep waar het middendeel écht muurvast aan elkaar 'gelijmd' is. Zelfs op een stevige bankschroef krijg ik dat niet uit elkaar. Dat soort lijm zoek ik. Eenomponent, tweecomponenten of een andere 'kit', als het maar definitief vast zit en uiteraard ook waterdicht blijft. 

"raccord" 3/4"

Antwoord

We legden jouw vraag voor aan een lijmenspecialist uit ons vragenpanel maar zij hebben geen weet van een dergelijk type lijm of kit waarmee je dit kan vastmaken.

Beantwoord door: Livios
Meer beantwoorde vragen over Sanitaire systemen

Help ook andere bouwers en verbouwers op weg en deel dit artikel:

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

In samenwerking met

Bekijk alle partners

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/technieken/sanitair/sanitaire-systemen/vraag/35303/koperfittingen-lijmen/