livios logo

Hoe aansluiting wc voorzien?

Vraag

In onze straat is een nieuw gescheiden rioleringsnetwerk. In huis is er op dit moment geen wc. We gaan dat wel voorzien. Ik veronderstel dat dit nog een aparte afvoerbuis is t.o.v. de leiding van het bad en de douche? Moet er nog ergens een reukafsluiterput geplaatst worden? Zo ja,  waar plaats ik deze dan?

Antwoord

Het is best aan te raden om een reukafsluitput of sifonput te voorzien. Deze kan je plaatsen zodra de leiding het huis verlaat en alle sanitaire leidingen aan elkaar zijn gekoppeld. Het doel van deze put is, zoals in de benaming, het afsluiten van de geur afkomstig van de fecaalleiding. De sifonput wordt zo geplaatst dat de fecaalleiding doorloopt en de sanitaire leiding in de put met sifon komt.

Waarom voor dit project: Een douche heeft soms een beperkt waterslot/sifon en dit in combinatie met een verwarmde badkamer kan deze uitdrogen en zorgen voor geurhinder. 

Meer beantwoorde vragen over Sanitaire systemen

Help ook andere bouwers en verbouwers op weg en deel dit artikel:

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

In samenwerking met

Bekijk alle partners

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/technieken/sanitair/sanitaire-systemen/vraag/35623/hoe-aansluiting-wc-voorzien/