livios logo

Warm water uit een klein doosje

Verwarmingsspecialist Junkers pakt dit jaar uit een nieuwe generatie gasgestookte doorstromers onder de naam HydroCompact. De toestellen zijn 40 % compacter dan hun voorgangers en leveren 12, 15 of 18 liter warm water per minuut. En dat bij een rendement van 92 tot 94 %.

De HydroCompact is mogelijk interessant voor de inrichting van een tweede badkamer.

Foto Junkers
  

Commercieel afgevaardigde Stefaan Bouchier met de HydroCompact: "Door de compacte afmetingen is het toestel ideaal in woningen met kleine ruimtes."

Foto Junkers
  

Kleine ruimtes

De HydroCompact varieert in omvang van 568 x 300 x 170 mm (12 liter) tot 568 x 364 x 175 mm (18 liter). “Daardoor opent dit toestel tal van mogelijkheden voor woningen met kleine ruimtes”, vertelt Stefaan Bouchier, commercieel afgevaardigde van Junkers.

Tweede badkamer

Ook bij projecten waar het tappunt ver van het toestel verwijderd is, biedt de HydroCompact soelaas. “Dat maakt het een aantrekkelijk geprijsde oplossing voor wie een tweede badkamer inricht”, stelt marketingmanager Koen Biesbrouck.

Geen risico op CO-vergiftiging

De HydroCompact is een gesloten toestel. “Er is dus geen risico op CO-vergiftiging, waardoor we het toestel ook aanraden voor gebruik in caravans”, weet Stefaan Bouchier.

Naverwarming zonneboiler

Ben je van plan om te investeren in een zonneboiler? Dan is de HydroCompact ook geschikt als naverwarming, op voorwaarde dat de ingangstemperatuur beperkt blijft tot 60 °C om oververhitting van het toestel te voorkomen. Dit is interessant als:

  • Er geen klassieke verwarming is, in een passiefhuis bijvoorbeeld.
  •  De cv-ketel en zonneboiler te ver uit elkaar staan.

Gebruikscomfort

Bij het ontwerp ging de nodige aandacht naar gebruiksvriendelijkheid. Met slechts twee knoppen stel je de gewenste temperatuur in van 30 tot 60 °C tot op één graad nauwkeurig. En in geval van een technisch defect, ziet de installateur op het lcd-display onmiddellijk wat er aan de hand is.

Ingebouwde ventilator

Ook qua plaatsing zijn er nauwelijks beperkingen. Dankzij de ingebouwde ventilator mag de lengte van de rookgasafvoer oplopen tot 10 meter, waardoor je de HydroCompact zonder problemen in elke woning kan installeren.

Verkrijgbaar vanaf 756,30 euro (excl. btw).

Meer info?

 

In samenwerking met

Bekijk alle partners

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/technieken/sanitair/sanitaire-systemen/warm-water-uit-een-klein-doosje/