livios logo

Welk type van waterontkalker kiezen?

Vraag

Wij wonen in Gent centrum en denken aan een klassieke waterontkalker. Op bis hebben we gezien dat er nu een eenvoudiger systeem bestaat om kalk uit het water te neutraliseren via template assisted crystallization. Graag jullie visie wat de beste keuze zou zijn tussen deze twee opties.

watts

Antwoord

Roel Van den Eynde van Easykit legt uit: "Een kalkneutralisator is de betaalbare oplossing om je gaswandketel (waterverwarmers) te beschermen tegen kalkophoping. Het haalt de kalk niet uit het water waardoor je nog steeds kalkaanslag gaat hebben op je douchekop of douchewand. Het is eenvoudiger te plaatsen op een bestaande installatie omdat je geen afvoer nodig hebt." 

"Bij een duurdere ontharder ga je kalk effectief uit het water halen waardoor je niet alleen je warmwatertoestel beschermt  maar je was ook zachter zal aanvoelen en je geen kalkaanslag hebt op je douchekop of douchewand."

Beantwoord door: Roel Van den Eynde, Easykit

Zelf je verwarming, ventilatie of elektrische installatie plaatsen zonder ervaring? Het kan met Easykit! Lees meer

Meer beantwoorde vragen over Waterbehandeling

Help ook andere bouwers en verbouwers op weg en deel dit artikel:

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/technieken/sanitair/waterbehandeling/vraag/34196/welk-type-van-waterontkalker-kiezen/