livios logo

Hoe regenwater op mos filteren?

Vraag

Wij zitten met mosvorming op ons dak (leien). Dat mos komt in de regenwaterput terecht en onze drie filters zijn altijd onmiddellijk sterk vervuild. Wij willen het regenwater al laten filteren vooraleer het in de regenput toekomt. 

Het systeem op de foto’s in bijlage hebben we onlangs in Nederland gezien. Spijtig genoeg hebben ze dit niet voor mos, maar enkel voor grover vuil. Zou er ergens zo'n filtersysteem voor mos bestaan? Het zou handig in gebruik moeten zijn, zodat we niet elke keer op het dak moeten kruipen om de filter uit te kuisen.

Antwoord

Er zijn verschillende type filters die mos, bladeren en takken uit het water filteren alvorens het water in de regenput terecht komt. Zo is er een filter die geplaatst wordt voor de regenwaterput en werkt als een filterput. Een ander type filter wordt bij de plaatsing van een regenwaterput in het verhoogstuk ingebouwd.

Regenpijpfilter

Beantwoord door: Mathias Vermandere, Farys
Meer beantwoorde vragen over Waterbehandeling

Help ook andere bouwers en verbouwers op weg en deel dit artikel:

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/technieken/sanitair/waterbehandeling/vraag/35255/hoe-regenwater-op-mos-filteren/