livios logo

Wat kost een kalkneutralisator?

Zuiver drinkwater uit de kraan. Een langere levensduur van je huishoudtoestellen. En de perfecte bescherming voor je leidingen én sanitaire installaties. Een kalkneutralisator zet kalk buitenspel. Maar tegen welke prijs? Best Water Technology (BWT) biedt antwoord.

Hoe werkt een neutralisator?

Een kalkneutralisator stabiliseert het calcium in je drinkwater. Het toestel wordt op je waterleiding gemonteerd, na de vuilfilter. Elektromagnetische velden wekken elektrische en spanningspulsen op in het water. Daardoor zet kalk zich niet af op je leidingen, ketel en boiler. Goede mineralen zoals calcium en magnesium, blijven aanwezig in het water. Maar zonder dat ze een risico vormen.

Hoeveelheid water

De grootste prijsbepaler is de hoeveelheid drinkwater die de neutralisator per uur verwerkt. Een toestel dat dit doet aan 1,5 m³/uur kost 2.198 euro. Inclusief 21 % btw, maar zonder de plaatsing. Voor een hoeveelheid van 2,5 m³/uur gezuiverd drinkwater betaal je 2.834 euro.

De duurdere kalkneutralisator biedt een extra voordeel. Hij beschermt je leidingen ook tegen roest.

Onderhoud

Een kalkneutralisator vraagt weinig onderhoud. Na twee à drie jaar vervang je het navulpatroon tegen kalkaanslag. Dit doe je zelf of laat je doen door een installateur. Zo'n navulpatroon kost 200 euro per stuk.

Laat je het onderhoud liever over aan een professional? Dat kan ook! Bij veel bedrijven heb je de optie om een onderhoudscontract af te sluiten.


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/technieken/sanitair/waterbehandeling/wat-kost-een-kalkneutralisator/