livios logo

Je woning extra beveiligen? Ontdek deze 3 nieuwigheden

Wist je dat in de herfst- en wintermaanden de meeste inbraken plaatsvinden? Het wordt vroeger donker, waardoor inbrekers ongezien hun slag kunnen slaan. Wij lijsten drie productinnovaties op voor een optimaal beveiligde woning.

1. Slimme videofoon voor je bestaande deurbel

Met de Visto Wifi kan je via je smartphone zien wie er aan je voordeur staat en vanop afstand communiceren.

Foto Easykit
  

Je bestaande deurbel vervangen door een slimme videofoon? De Visto Wifi van Easykit is een slimme deurbel die je kan installeren aan je voordeur als je daar een sterk wifi-signaal hebt. Deze videofoon wordt gevoed via de twee draden van je bestaande deurbel. Via wifi wordt er een data- en communicatiesignaal gestuurd naar je mobiele toestellen. Zo kan je vanop afstand zien wie er voor je deur staat.

De Visto Wifi is zowel geschikt voor nieuwe als bestaande installaties. Deze slimme deurbel is volgens Easykit niet enkel handig aan te sluiten, maar ook praktisch in gebruik. De Visto Wifi bestaat uit een HD-camera. Als  die beweging registreert, krijg je meteen een waarschuwing via een pushmelding in de gratis Visto-app op je smartphone of tablet. De camera is ook uitgerust met nachtvisie: het beeld wordt automatisch bijgesteld als het ’s avonds donker is. Dankzij de ingebouwde speaker en microfoon spreek je vanop afstand met wie er bij je aanbelt.

Richtprijs: op aanvraag

Meer info: www.easykit.be

2. Beveiligingscamera met geïntegreerde sirene en detectie

De nieuwe Outdoor Camera van Somfy beveiligt je woning en schrikt inbrekers af.

Foto Somfy NV
  

De nieuwe Outdoor Camera van Somfy beveiligt je woning en schrikt inbrekers af. De camera beschikt over een luide sirene van 110 dB. Als een inbreker probeert binnen te dringen, krijg je een melding op je smartphone in de Somfy Protect-app. Via de camera kan je de inbreker toespreken en meteen de sirene laten afgaan. Die kan je ook automatisch activeren.

De Somfy Outdoor Camera is volgens de fabrikant makkelijk te installeren. Je hebt drie mogelijkheden: insteken in het stopcontact, aansluiten op een bestaand stroompunt of koppelen aan je buitenverlichting. Bij deze derde optie gaat je buitenverlichting automatisch aan als de camera iemand detecteert. Als je thuiskomt, schakelt de camera zich automatisch uit en als je weggaat, krijg je een herinnering gestuurd via je app om de camera opnieuw te activeren. De Somfy Outdoor Camera is compatibel met bekende smart home-systemen zoals Nest, Alexa, Google Home en IFTTT.

Richtprijs: vanaf 269 euro

Meer info: www.somfy.be

3.Toegangscode voor je woning

De Nuki Keypad is een aanvulling op het Nuki Smart Lock: via een zescijferige code krijg je toegang tot je woning.

Foto Nuki
  

Nuki breidt haar assortiment uit met de Nuki Keypad als aanvulling op het Nuki Smart Lock. Deze Keypad geeft je via een zescijferige code toegang tot je woning. Je bedient het eenvoudig met de Nuki-app. Hier kan je tot 100 individuele codes instellen met eventuele tijdsbeperkingen. Zo geef je terwijl je op vakantie bent de buren een toegangscode zodat ze de bloemen water kunnen komen geven. Via de app houd je altijd overzicht over wie je huis binnen gaat. Na je vakantie deactiveer je de code voor je buren zodat ze niet langer binnen kunnen.  

De Nuki Keypad is eenvoudig te monteren. Je hoeft geen kabels of draden te voorzien, want het toestel werkt op batterijen. Je plakt het gewoon op je deur of schroeft het op je gevel. De fabrikant garandeert een veilig systeem dat optimaal beschermd is. Omdat de Keypad zichtbaar wordt aangebracht, roept Nuki het diefstal-vervangingsprogramma in het leven: als de Keypad gestolen wordt, krijg je een gratis product ter vervanging.

Richtprijs: vanaf 79 euro

Meer info: www.nuki.io

 


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/technieken/smarthome/beveiliging-en-videofonie/je-woning-extra-beveiligen-ontdek-deze-3-nieuwigheden/