livios logo

Maak je woning brandveilig

Belg besteedt nauwelijks aandacht aan preventie

Foto Etac
  

De Belg denkt nauwelijks aan brandpreventie. Dat blijkt uit een bevraging van Binnenlandse Zaken. Amper 2 % heeft er aandacht voor, 75 % staat er zelfs zo goed als nooit bij stil. Zonde, want jaarlijks vallen er 100 dodelijke slachtoffers bij 25.000 branden in ons land.

Nog uit de enquête blijkt dat amper één op drie met zijn architect over brandpreventie praat. Ook het gebruik van de rookmelder is verwaarloosbaar. Amper 29 % van de Vlamingen heeft er één in huis, tegenover 74 % in Wallonië waar hierrond wel al een duidelijke wetgeving bestaat. In Vlaanderen is er wel een wettelijk kader, maar de concrete invulling ontbreekt.

Brandblussers

Branddekens en brandblussers zijn eveneens niet ingeburgerd. Slechts 11 % heeft een branddeken tegenover 29 % die een brandblusser hebben. Minister van Binnenlandse Zaken wil brandpreventie stimuleren en heeft intussen 53 adviseurs de baan opgestuurd. Zij geven gratis praktische tips over je veiligheid.

Livios doet daar graag nog enkele tips bovenop. Lees de klus 'Woning brandveilig maken'.


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/technieken/smarthome/beveiliging-en-videofonie/maak-je-woning-brandveilig/?utm_source=hln&utm_medium=partnersite&utm_term=&utm_content=rookmelders-kunnen-levens-redden-bij-woningbranden-maar-waar-installeer-je-ze&utm_campaign=content