livios logo

Vind de geschikte beglazing met het Glass Compass

Saint-Gobain Glass heeft een applicatie voor iPad en smartphones ontwikkeld waarmee je snel en eenvoudig kan bepalen welk glastype het beste scoort in functie van je woning. Het Glass Compass is geschikt voor architecten, aannemers en particulieren die zelf hun bouw/ verbouwingswerken willen beheren.

Met het Glass Compass bepaal je welk het meest geschikte glastype voor iedere woning is in functie van de oriëntatie van het huis. De ‘Glass Compass’- applicatie geeft op een eenvoudige manier weer welke glastype de beste combinatie biedt van thermische isolatie en zonnewarmtewering en op deze manier bijdraagt tot het optimaal binnenklimaat in de woning. Deze applicatie leidt tot een betere keuze van het efficiëntste glas en draagt bij tot de beperking van de CO2- uitstoot. De gratis applicatie is geschikt voor het Androidplatform en beschikbaar in de Appstore van Apple voor de iPhone/iPad.

Energiecalculator

In de nabije toekomst komt er een uitbreiding van de applicatie in de vorm van een energiecalculator. De calculator bepaalt hoeveel energie en bijgevolg geld je kan besparen op basis van het glastype.

Saint-Gobain Glass


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/technieken/smarthome/domotica/23303/vind-de-geschikte-beglazing-met-het-glass-compass/