livios logo

VIDEO: De woning van de toekomst? Die ziet er volgens Renson zo uit

Onze woonnoden veranderen pijlsnel. Nieuwe technologieën, steeds energiezuinigere woningen en veranderende behoeftes brengen nieuwe uitdagingen met zich mee. Bij Renson identificeren ze vijf uitdagingen voor de toekomst, en ze stellen in één adem ook hun oplossingen voor.

5 uitdagingen…

Onze woningen worden slimmer, en bij Renson willen ze die nieuwe mogelijkheden aanwenden om het comfort en de gezondheid in onze woningen te verbeteren. Ze bieden oplossingen voor oververhitting, energiezuinige ventilatie, wooncomfort, automatisering en de levering van online aankopen.

… en 5 oplossingen

  • Tegen oververhitting binnenshuis stelt Renson buitenzonwering voor in combinatie met intensieve nachtventilatie: nightcooling. Zo kan je duurzaam en energiezuinig koelen zonder een airco.
  • Die ventilatie combineren ze met een intelligent en geconnecteerd systeem: de Healthbox 3.0. Die past het ventilatieniveau automatisch aan per ruimte aan de hand van onder andere CO2-niveaus, vocht en geurtjes.
  • De ventilatie zelf gebeurt via akoestisch geïsoleerde raamventilatie: de Invisivent Comfort. Die houdt geluid tegen, valt nauwelijks op dankzij een strak design en veroorzaakt geen tocht bij het ventileren.
  • Om mee te zijn met de ‘smart living’ toekomst, nam Renson OpenMotics over, een Gents bedrijf dat gespecialiseerd is in gebouwautomatisering. Samen ontwikkelen ze een cloud-platform dat een ‘App store voor gebouwen’ moet worden.
  • Online shoppen is alomtegenwoordig, alleen bij de levering loopt het nog wel eens fout. Daar biedt Renson een antwoord op met de eSafe Wall: een moduleerbare pakketbrievenbus die tegelijk als brievenbus, videofoon en deurbel functioneert en vanop afstand bediend kan worden.

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/technieken/smarthome/domotica/54874/video-de-woning-van-de-toekomst-die-ziet-er-volgens-renson-zo-uit/