Vermijd CO-vergiftiging met een slimme CO-melder

Nu het weer kouder wordt, zitten we steeds meer binnen en staat de verwarming terug wat vaker op. Daardoor stijgt ook het gevaar op een koolstofmonoxide- of CO-vergiftiging, waar in 2019 nog 820 Belgen het slachtoffer van werden en zelfs 29 landgenoten aan zijn gestorven. Daarom pakt Netatmo nu uit met de Slimme Koolmonoxidemelder, die je zowel via een alarmsignaal als met een melding op je smartphone waarschuwt zodra het CO-gehalte in huis gevaarlijke hoogtes bereikt.

Altijd en overal op de hoogte

Overschrijdt de concentratie koolmonoxide in huis de grens van 50 parts per million (PPM)? Dan verstuurt de Slimme Koolmonoxidemelder je al een melding op je smartphone om je op de hoogte te brengen. Als de concentratie een halfuur later nog niet is gezakt, krijg je een nieuwe melding op je smartphone en treedt ook het alarm in werking. Zo ben je dus altijd op de hoogte en kan je ook in actie schieten als je zelf niet thuis bent, maar mogelijk wel andere gezinsleden.

Ter info: Weet dat 100 PPM koolmonoxide als een milde blootstelling geldt en 800 PPM als een extreme met dodelijke gevolgen.

Wisselwerking met verwarming en verlichting

Dankzij de lange levensduur van de batterij kan je met de Slimme Koolmonoxidemelder van Netatmo tien jaar lang op een optimale bescherming rekenen. Bovendien werkt de melder zonder elektrische aansluiting, waardoor je hem snel en makkelijk zelf kan installeren. Je doet dat het best door de melder op gezichtshoogte te hangen, en dus niet aan het plafond. Als kers op de taart kan de Koolmonoxidemelder ook communiceren met je slimme thermostaat en verlichting, bijvoorbeeld om bij een alarm de boiler uit te schakelen of alle lampen in huis in een vooraf ingestelde kleur te laten oplichten.

Richtprijs: 99,99 euro

Meer info: www.netatmo.com

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media