livios logo

Slimme toestellen die je vanop afstand kan bedienen: 1 op 5 woningen is mee

Zijn we verslingerd aan smart home-apparaten? Volgens een studie van energieleverancier essent.be is een op de vijf woningen in België uitgerust met slimme toestellen die je vanop afstand kan bedienen via je smartphone of tablet.

Een op de vijf woningen in België is uitgerust met slimme toestellen die je vanop afstand kan bedienen via je smartphone of tablet.

Foto Getty Images
  

 

Slimme oplossingen zijn niet alleen weggelegd voor jongeren. Volgens het onderzoek zijn deze apparaten even populair bij de 25- tot 35-jarigen als bij de 45- tot 55-jarigen. Uit de verkoopcijfers van essent.be blijkt dat de slimme thermostaat stipt op één staat, gevolgd door slimme verlichting en slimme sensoren.

Hoe ver durf jij gaan? Ontdek deze 5 slimme toepassingen voor je woning.

Meer comfort en veiligheid

“Smart home-apparaten zorgen voor meer gemak, comfort en veiligheid en als gebruiker kan je heel wat energie besparen. Bovendien zijn ze gemakkelijk te installeren in bestaande woningen. De consument ziet dit meer en meer in en kiest bewust voor een slim huis”, vertelt Colin Phillips, head of marketing & sales bij essent.be.

Je slimme apparaten veilig gebruiken? Met deze tips bescherm je ze tegen hackers.


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/technieken/smarthome/domotica/slimme-toestellen-die-je-vanop-afstand-kan-bedienen-1-op-5-woningen-is-mee/