livios logo

Somfy Outdoor Camera: altijd zicht op je achtertuin

Als je op vakantie vertrekt, is het toch altijd een beetje bang afwachten of je huis gespaard blijft van ongewenste bezoekers. Daar heeft Somfy een oplossing voor bedacht: met de Somfy Outdoor Camera weet je het meteen als er iemand in jouw achtertuin staat.

Preventief beveiligen

Met de Outdoor Camera brengt Somfy een oplossing op de markt om je huis preventief te beveiligen. Met deze trendy buitencamera kan je altijd zien wat er zich in je achtertuin afspeelt. Zo laat je je huis met een gerust hart achter. 

Hoog genoeg

Wat meteen opvalt aan de buitencamera is een mooi, rond design dat wat wegheeft van een wandlamp. Je hebt keuze uit twee kleuren: wit en antraciet. Om de camera te monteren, bevestig je eerst de wanddoos op je muur. Daar schuif je vervolgens de camera in. Bij het uitzoeken van een plekje is het belangrijk dat je de camera hoog genoeg hangt, bij voorkeur minstens 2,5 meter hoog en op een plaats waar je wifi ontvangt. Daarna kan je de camera in de juiste positie zetten voor een goed beeld van je tuin. 

Installatie

Qua installatie van de camera heb je meerdere opties. Zo kan je hem eenvoudig aansluiten op een bestaande stroomkabel. Als je wil dat je buitenverlichting aangaat van zodra de camera beweging opmerkt, kan je er ook voor kiezen om die twee met mekaar te verbinden. Zo kan je ook je verlichting sturen via de Somfy-app. Een derde optie is de camera aansluiten op een stopcontact. Weet dan wel dat de stekker niet in het pakket zit inbegrepen. 

Foto Somfy NV
  

Foto Somfy NV
  

Bedienen via app

Eens geïnstalleerd, moet je de camera nog kunnen bedienen. Daarvoor heb je de app van Somfy nodig. Die kan je downloaden in de App- of Play Store. Van zodra je een account hebt aangemaakt in de app kan je je woning eraan toevoegen. Om ook de camera toe te voegen, moet je die via bluetooth zoeken tussen de beschikbare netwerken en selecteren. Het verbinden kan enkele minuten duren. Daarna geef je je camera een naam, wordt de software ervan bijgewerkt op je smartphone of tablet en is je app klaar voor gebruik. 

Vals alarm

Met een geïntegreerde sirene van 110 dB en detectie van beweging is de camera een ideale vorm van diefstalpreventie. Je krijgt meteen een melding op je smartphone (sms, mail of pushbericht) als de camera iets detecteert. Je kan dan ook via de app live bekijken wat er in je tuin gebeurt en indien nodig het alarm drie minuten laten afgaan. Je hoeft niet te vrezen voor vals alarm als de kat van de buren door je tuin loopt. Via artificiële intelligentie is de camera in staat om onderscheid te maken tussen mens en dier. Je kan via de app zelf ook zones aangeven, bijvoorbeeld de tuin van de buren of een stoep, waar de camera geen beweging moet detecteren. Nog handig: met de ingebouwde speaker kan je via de camera communiceren met wie er in beeld is. 

Tip: combineer deze buitencamera met de Somfy One binnencamera voor een maximale preventieve beveiliging van je woning. er.

Zit goed

  • Trendy design
  • Prijs: voor 269 euro geeft dit systeem je een duidelijk zicht van wat er in jouw tuin gebeurt, waar je ook bent.
  • Gebruiksvriendelijk: de app is eenvoudig te bedienen, de camera installeren verloopt vlot.
  • Goede beeldkwaliteit (full HD): zowel overdag als ’s nachts dankzij infraroodsensor

Kan beter

  • De weerbestendigheid: een afdakje is aangeraden zodat de camera niet blootgesteld is aan felle regen.
  • Beelden zijn 24 uur gratis beschikbaar in de Somfy Cloud, als je ze wil opslaan komen er abonnementskosten bij.

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/technieken/smarthome/domotica/somfy-outdoor-camera-altijd-zicht-op-je-achtertuin/