livios logo

Een inbraakveilige woning

Een eerste stap naar een inbraakveilige woning ligt bij jezelf. Een volgende stap zijn bouwkundige ingrepen. Een alarmsysteem is de allerlaatste stap om je woning te beveiligen tegen ongewenste gasten.

Inbraakveiligheid begint bij jezelf

De basismaatregelen om je woning te beveiligen tegen inbraak, heb je volledig zelf in de hand. Het artikel Tips om inbraak te voorkomen in ons dossier Veiligheid zetten je op weg.

Een stapje verder

Als volgende stap kan je bouwkundige maatregelen treffen. Zo vormen rolluiken een extra barrière. Ook een omheining en een poort schrikken dieven al snel af. Met een videofoon aan de poort kan je binnen zien wie er aanbelt.

tuinafsluiting omheining tuindraad hek Zenturo tuinpoort poort

Een omheining en een poort schrikken dieven al snel af.

Foto Betafence
  

voorzetrolluik gecamoufleerd ramen rolluiken

Rolluiken vormen een extra barrière.

Foto Belisol ramen en deuren
  

Beveiligingscamera's

De verdere buitenomgeving kan je in de gaten houden met beveiligingscamera’s. Je kan de alarmfunctie zo instellen dat je bij een verdachte beweging een waarschuwing met klank en beeld krijgt via bijvoorbeeld je smartphone of tablet. Daardoor kan je de beelden onmiddellijk en van op afstand bekijken. Een goedkopere, maar ook efficiënte oplossing, is buitenverlichting die aanspringt als er beweging is in de tuin.

Degelijk buitenschrijnwerk

Investeer in degelijk buitenschrijnwerk. Stevige ramen en deuren maken het inbrekers flink lastig. Een degelijk slot mag niet ontbreken. In 70 % van de gevallen slaan inbrekers toe langs de achterzijde en via de deur van de woning. De achteringang beveiligen, is dus een absolute prioriteit. Kies je voor traliewerk voor je ramen en/ of gelaagd veiligheidsglas? Waar moet je aandacht aan schenken als je je deuren inbraakbestendig wil maken? Antwoorden op die vragen vind je in onze rubriek Buitenschrijnwerk onder Ruwbouw.

Techno-preventief adviseur

Heb je twijfels over hoe en in welke mate je je huis moet beveiligen? Dan kan je gratis een beroep doen op een technopreventief adviseur. Dat is iemand van de politie in jouw gemeente of politiezone, die tips geeft over organisatorische, mechanische en elektronische maatregelen. Hij zal dan samen met jou - en in het beste geval met de architect - de plannen screenen op veiligheid.

Toch slachtoffer geworden van een inbraak? Zo houd je het hoofd koel na een inbraak.

-------------------

Meer over:
Help ook andere bouwers en verbouwers op weg en deel dit artikel:

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/technieken/smarthome/een-inbraakveilige-woning/