livios logo

Slimme CO2-meter waarschuwt wanneer je moet ventileren

Hoe goed is de binnenluchtkwaliteit bij je thuis, op kantoor of in de klas van je kinderen? Als jij dit ook een moeilijke vraag vindt, kan de Sense, de slimme CO2-meter van Renson, je wel een handje helpen. Hij waarschuwt je aan de hand van een kleurensysteem wanneer de binnenluchtkwaliteit achteruit gaat en het dus tijd is om de ruimte te verluchten.

Kwaliteit van de binnenlucht

Vocht en schadelijke stoffen bepalen mee de kwaliteit van de binnenlucht, maar vooral het CO2-gehalte is een goede indicator voor de binnenluchtkwaliteit. Zeker wanneer er zich veel mensen in dezelfde ruimte bevinden. Om ervoor te zorgen dat het CO2-gehalte niet alarmerend hoog wordt en je tijdig kan ingrijpen, ontwikkelde Renson de Sense, een apparaat dat constant het CO2-gehalte in een ruimte meet met behulp van een slimme sensor.

Renson Sense kleur

Als de binnenlucht gezond is, licht de Sense blauw op.

Foto Renson
  

Renson Sense app

Je kan alle parameters in real time volgen via de bijbehorende app.

Foto Renson
  

Kleurcodes

Als de binnenlucht gezond is, licht de Sense blauw op. Schommelt het CO2-gehalte tussen 800 en 1.200 ppm (parts per million)? Dan wordt hij oranje om je te waarschuwen dat de luchtkwaliteit erop achteruit gaat. Wanneer de Sense rood kleurt, weet je dat de hoeveelheid CO2 in de lucht de 1.200 ppm grenswaarde voor gezonde binnenlucht heeft overschreden. Dankzij de kleurcodes zie in je in één oogopslag wanneer het tijd is om te ventileren. De Sense meet overigens niet alleen CO2, maar ook vocht, VOS (schadelijke vluchtige organische stoffen), geluid (dB), temperatuur en licht in de ruimte. Ook handig: je kan alle parameters in real time volgen via de bijbehorende app op je smartphone en de historiek oproepen.

De Sense kost 149 euro (incl. btw) en is beschikbaar via de website van Renson.

Meer info: www.renson.eu

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/technieken/ventilatie/slimme-co2-meter-waarschuwt-wanneer-je-moet-ventileren/?utm_source=Livios&utm_medium=Newsletter&utm_campaign=week-44-2020_nl