livios logo

5 ventilatienieuwtjes op een rij

In goed geïsoleerde woningen is een ventilatiesysteem onmisbaar. Daarmee bepaal je zelf waar, wanneer en hoeveel lucht je wil aan- en afvoeren. Deze nieuwe systemen garanderen je een uitstekende luchtkwaliteit.

Automatisch de gezondst mogelijke lucht in huis

Met Healthbox 3.0 brengt Renson een nieuwe ventilatie-unit op de markt die op een slimme en volautomatische manier voor gezonde lucht zorgt in huis. Ingebouwde sensoren monitoren continu het vochtgehalte, het CO2-niveau en de aanwezigheid van vluchtige organische stoffen (geurtjes). Healthbox 3.0 past het ventilatieniveau daar automatisch op aan. Meer nog: het toestel doet dat enkel waar en wanneer nodig, extra energiezuinig dus.

 

Mooi meegenomen: Healthbox 3.0 maakt deel uit van het ventilatiesysteem C+ (toevoer via raamverluchting) en zorgt voor een winst op je E-peil tot 23 punten. Met de bijhorende applicatie kan je de binnenluchtkwaliteit ook 24/7 opvolgen.

De grootste troef volgens Renson?
"Healthbox 3.0 zorgt volautomatisch voor de best mogelijke binnenluchtkwaliteit in huis",  zegt communication officer Roel Berlaen. "Via de app krijg je 24/7 te zien hoe het daarmee gesteld is, en wat je ventilatie-unit eraan doet om je zo gezond mogelijk te laten wonen."

Meer info: www.renson.be

 

Het stilste systeem D van Europa

Met DucoBox Energy heeft Duco een sterk wapen in handen in de strijd tegen de aanscherping van het E-peil. Deze ventilatiebox kenmerkt zich door een uiterst energiezuinige werking en handhaaft een dag- en nachtzone op basis van CO2, vocht en tijd. Het systeem volgt in feite de bewegingen van de bewoner en bepaalt automatisch via sensoren op welk moment er moet worden geventileerd.

Duco dacht ook aan het akoestische comfort en mag de DucoBox Energy zwart op wit het stilste systeem D van Europa noemen (55 dB bij 325 m3/u).

De grootste troef volgens Duco?
“Dat is de akoestische performantie", vindt marketing manager Hendrik Dejonghe. "Dankzij een geïntegreerde 2-zoneregeling, een gunstige positionering van de ventilatoren en gebruik van hoogwaardig dempend materiaal kan de DucoBox Energy de beste cijfers voorleggen wat het geluidsvermogen van de luchttoevoer betreft."

Meer info: www.duco.eu

 

Maximale energieterugwinning

Nieuw in het gamma bij Ventilair is de Sentinel Kinetic Advance S, een warmteterugwinunit (WTW) voor ventilatiesysteem D. Deze unit is beschikbaar in een standaard- (S) en een luxe uitvoering (SX) die meer features biedt. Beide versies zijn beschikbaar in 250 m³ en 350 m³ en kunnen dus zowel in kleinere huizen of appartementen als in iets ruimere woningen gebruikt worden.

Ventilair heeft de WTW-unit digitaal uitgerust met slimme functies voor extra energiebesparing. Ook kan je tijdens het functioneren van de unit op ieder moment ingrijpen met je smartphone en tablet of de status van het toestel nakijken.

De grootste troef volgens Ventilair?
“In België worden EPB-eisen steeds strenger tot aan E30 in 2021”, legt marketing coördinator Jozefien Cardoen uit. “Met Sentinel Kinetic Advance worden jouw werkelijk energieverbruik en E-peil behoorlijk gereduceerd. Je kan tot wel 24 E-peilpunten winst maken. Dit zijn er 2 tot 3 meer dan traditionele D-systemen. Dit toestel behaalt dan ook het Europese Energielabel A+.”

Meer info: www.ventilairgroup.be

 

Decentrale ventilatie voor bestaande woningen en renovaties

Niet alleen wie bouwt of ingrijpend renoveert heeft nood aan ventilatie. Denk maar aan een na-geïsoleerde woning die kampt met vocht- en schimmelvorming. Hiervoor biedt Vasco een handige oplossing met decentrale ventilatie. Daarbij zorgt één enkele ventilatie-unit voor het aanzuigen van verse lucht en het afvoeren van vervuilde lucht.

Zo kan je energiezuinig ventileren met warmteterugwinning zonder dat je luchtkanalen moet wegwerken. Je kan in elke gewenste ruimte, die grenst aan een buitenmuur, een decentrale ventilatie-unit monteren.

Meer info: www.vasco.eu

 

Ventilatie-unit met warmterecuperatie

Met de nieuwe ventilatie-unit BT 3.5F maakt Begetube roosters in je ramen overbodig en houden ze omgevingsgeluid helemaal buiten. Dankzij een speciale metalen omkasting reduceert Begetube het geluidsniveau tot 44 decibel. Wat vergelijkbaar is met het geluid van een moderne koelkast. 

Bovendien is de BT 3.5F uitgerust met extra energiezuinige motoren, waardoor je ventilatiesysteem langer meegaat en je flink bespaart op je energiekosten. Dankzij de automatische warmteterugwinning hoef je tot 50% minder verwarmingsvermogen te voorzien in huis.

Foto Begetube
  

Foto Begetube
  

De grootste troef volgens Begetube?
"Deze ventilatie-unit met warmterecuperatie, levert bij 350m³/h nog een beschikbare druk van 220Pa en haalt hierbij een rendement van meer dan 80%", licht communicatiemedewerker Marc Huyck toe. "Met zijn 44dB en 350m³/h als referentiewaarden op het Ecodesignlabel behoort dit toestel absoluut tot de allerstilste op de markt."

Meer info: www.begetube.com 


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/technieken/ventilatie/ventilatie-plaatsen-en-onderhouden/5-ventilatienieuwtjes-op-een-rij/