livios logo

Energiezuinig ventileren met D-ventilatie APure Vent D250

De Nederlandse verwarming- en ventilatiespecialist Itho Daalderop brengt met APure Vent D250 een D-ventilatie met warmteterugwinning (WTW) op de markt. Deze energiezuinige ventilatie-unit is ideaal voor kleinere woningen en appartementen.

De nieuwe D-ventilatie van Itho Daalderop is geruisloos en maakt zo komaf met geluidshinder. Alles zit vervat in het toestel: een motor, twee waaiers (een voor de toevoer en een voor de afvoer). Het voordeel is dat je de helft van de opgenomen elektrische energie bespaart. De Apure Vent D250 recupereert warmte die anders verloren gaat. Bovendien is de WTW-unit voorzien van een vorstbeveiliging die automatisch reageert bij vorstgevaar.

De Apure Vent D250 heeft een positieve invloed op je E-peil: je kan tot 3 E-peilpunten winnen.

Foto Itho Daalderop
  

Makkelijk te installeren

Het voordeel van dit D-ventilatiesysteem is volgens de fabrikant het plaatsingsgemak. Je kan de unit in iedere positie monteren: verticaal of horizontaal aan de wand, aan het plafond of op de vloer. Voor de installatie, aansturing en bediening heb je geen kabels nodig, enkel een stopcontact. De unit kan uitgerust worden met sensoren en een draadloze bediening.

Goed voor je portemonnee

De Apure Vent D250 heeft een positieve invloed op je E-peil: je kan tot 3 E-peilpunten winnen. Hoe lager je E-peil, hoe energiezuiniger je woning. Ook het hoge rendement is volgens de fabrikant een troef. Je verbruikt tot 40% minder elektriciteit. Bovendien kunnen de kosten voor de aankoop en het onderhoud van de filters gehalveerd worden: door de omkeerbaarheid van de filters, kan je ze twee keer gebruiken.

Richtprijs: 1.450 euro exclusief btw


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/technieken/ventilatie/ventilatie-plaatsen-en-onderhouden/energiezuinig-ventileren-met-d-ventilatie-apure-vent-d250/