livios logo

Gezond, natuurlijk en gecontroleerd ventileren met C+EVO van RENSON

Het ventilatiesysteem C+EVO van RENSON® combineert de natuurlijke toevoer van verse lucht via zelfregelende raamverluchtingen met een vraaggestuurde afvoer van vervuilde lucht via een centrale ventilator op zolder en designroosters in de natte ruimtes. Er wordt nooit meer geventileerd dan noodzakelijk. Hierdoor zorgt het systeem voor een gemiddelde E-peilverlaging van 15 E-punten (17 E-punten in combinatie met zonwering).

Binnenlucht is vervuilde lucht

Onderzoeken tonen aan dat de binnenlucht van veel woningen sterk vervuild is. Slecht geventileerde woningen hebben nefaste gevolgen voor de gezondheid en het leefcomfort van de bewoners: irritaties van ogen, neus en keel, hoofdpijn, allergieën, …, geurhinder, ongedierte, vocht en schimmels. Daarom is het belangrijk om regelmatig en correct te ventileren. Een continue en gecontroleerde ventilatie is de enige efficiënte manier om een gezond binnenklimaat te bekomen.

Combinatie natuurlijk toevoer en vraaggestuurde afvoer

Ventilatiesysteem C+EVO van RENSON® combineert de natuurlijke toevoer van verse lucht met een vraaggestuurde afvoer van vervuilde lucht. Zelfregelende ventilatieroosters in de droge leefruimtes zorgen voor de continue luchttoevoer, terwijl discrete deurroosters de doorvoer doorheen de woning regelen. De mechanische afvoer in de natte ruimtes gebeurt via de centrale ventilator Healthbox®, die in staat is om tot 6 afzonderlijke vochtige ruimtes 24 uur per dag op een energiezuinige manier te ventileren.

De montage van de ventilator gebeurt op zolder of in een technische ruimte. In de keuken, de badkamer, het toilet en andere natte ruimtes ziet de gebruiker enkel de design afvoermonden uit aluminium. Die zijn verkrijgbaar in 6 verschillende designs, kan je gemakkelijk overschilderen en zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Bovendien is montage mogelijk in zowel opbouw als inbouw.

Richtprijs C+EVO geïnstalleerd: 3.000 tot 3.500 euro.

Renson - Ventilatie


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/technieken/ventilatie/ventilatie-plaatsen-en-onderhouden/gezond-natuurlijk-en-gecontroleerd-ventileren-met-cevo-van-renson/