livios logo

Stil en natuurlijk ventileren met Schiedel Bemal

Het grootste voordeel in dit systeem is dat het geen geluid produceert.

Foto Schiedel Bemal
  

De natuurlijke ventilatiesystemen van Schiedel Bemal, voorzien van betonnen verticale kanalen, zijn robuust en brandveilig.

Foto Schiedel Bemal
  

Schiedel Bemal zet in op een comfortabele woningventilatiesysteem dat onopvallend zijn werk doet, zonder op enige wijze hinderlijk aanwezig te zijn. De natuurlijke ventilatiesystemen van de fabrikant, voorzien van betonnen verticale kanalen, zijn robuust en brandveilig én hebben een onbeperkte levensduur.

Shuntsysteem

Door toepassing van het zogenaamde shuntsysteem wordt geluidsoverdracht tegengegaan van bijvoorbeeld natte ruimtes die zich op de benedenverdieping bevinden, naar ruimtes die zich op de bovenverdieping bevinden. Want het is natuurlijk aangenaam als geluiden van een wc op het gelijkvloers, niet te horen zijn in bijvoorbeeld de badkamer op de verdieping en omgekeerd.

Onderhoudsvriendelijk

Natuurlijke ventilatie vraagt geen dure onderhouds- en vervangingskosten. Eens goed en strategisch geplaatst, zal het de inwoners volgens Schiedel Bemal ruimschoots overleven. Enkel het eenvoudig reinigen van de roosters en indien nodig, het vegen van de schoorsteen, volstaan voor een optimaal systeem.

Geen systeemgeluid

Het grootste voordeel in comfort, is zeker de stilte van het systeem. Geen enkel systeemgeluid wordt bij natuurlijke ventilatie geproduceerd. Een aangezien het systeem geen elektriciteit vergt om te werken, zal het ook niet worden afgezet, wanneer bewoners voor langere tijd op vakantie gaan, waardoor ook bij thuiskomst hun woning nog fris en in orde is.

Voordelen van natuurlijke ventilatie d.m.v. het shuntsysteem:

  • Geen systeemgeluid en geen geluidsoverdracht tussen verschillende ruimtes.
  • Brandveilig, robuust en prijsgunstig.
  • Eenvoudig te plaatsen door zowel aannemer als zelfbouwer.
  • Onbeperkte levensduur.
  • Geen hoge onderhoudskosten en geen systematisch onderhoud van filters vereist.
  • Eenvoudig te bedienen en te begrijpen.
  • Ventilatiesysteem wordt onzichtbare factor in de woning, in plaats van bijkomende last.

Meer info op Schiedel Bemal.


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/technieken/ventilatie/ventilatie-plaatsen-en-onderhouden/stil-en-natuurlijk-ventileren-met-schiedel-bemal/