livios logo

Verwarming / Sanitair / Energie / Ventilatie - Batibouw 2010

De nieuwigheden met verwarming en energie op hernieuwbare energie zijn opgenomen in andere rubriek. Klik hier.

Zehnder Group Belgium (Stork) - Paleis 12, stand 221

Duurzaam binnenklimaat met ComfoBox

Tijdens Batibouw stelt Zehnder Group de ComfoBox voor, een nieuwe en energie-efficiënte oplossing voor het beheer van het binnenklimaat.
De ComfoBox is een verwarmingspomp en ventilator in één die zorgt voor de levering van verwarming, koeling, warm water en verse lucht. De dubbele functie van verwarming en koeling is mogelijk omdat de ComfoBox is gebaseerd op een geothermische verwarmingspomp die gebruik maakt van brijn – een mengsel van water en glycol – en water. In de verwarmingsmodus gebruikt de pomp natuurlijke warmte uit de aarde om de temperatuur te verhogen. Dit gebeurt in een gesloten circuit (horizontaal captatienet) met brijn. In de zomer wordt de koelere temperatuur van het brijn ingezet om het gebouw te koelen via het verwarmingssysteem. De verse lucht wordt op de juiste temperatuur gebracht met behulp van de ingebouwde ventilator.

Daarnaast is het apparaat voorzien van een warmwatertank van 400 l die warm water tot 55°C kan leveren. Een ingebouwde elektrische eenheid voorkomt de vorming van legionellabacteriën door het water regelmatig tot 60°C te verwarmen.
Zehnder Group Belgium - verwarming

Foto Zehnder Group Belgium - ventilatie
  

Win tot 300 euro korting in Eco Contest

Op de Batibouw-stand van Zehnder Group Belgium loopt er een Eco Contest waarbij deelnemers tot 300 euro in kortingcheques kunnen winnen. Om kans te maken, volstaat het om ter plaatse vier eenvoudige vragen te beantwoorden. De cheques zijn twee jaar geldig bij aankoop van een verwarmings-, koelings- of ventilatiesysteem van Zehnder, Acova of J.E. StorkAir.

Renson - Paleis 4, stand 212

Systeem C+evo helpt E-peil verlagen

Op Batbouw lanceert Renson zijn nieuwste innovatie: de Healthbox. Dit is een combinatie van een energiezuinige, vraaggestuurde ventilator met esthetische afvoermonden.

Johan Debaere

Foto RENSON Sunprotection
  

Deze ventilator screent het vochtgehalte in elke ruimte en stuurt het afzuigdebiet bij wanneer nodig. De richtbare afvoer en het unieke automatische calibratiesysteem zorgen voor een eenvoudige montage en regeling. De designroosters en de nieuwe vierstanden bediening met LED’s staan voor de esthetiek.

De Healthbox vormt de basis voor Systeem C+ evo, het nieuwste ventilatiesysteem van Renson. Dit is een energiezuinige oplossing omdat ze zorgt voor een gecontroleerde ventilatie. Dit dankzij een luchtaanvoer via zelfregelende ventilatieroosters (klasse P3 of P4). Hierbij vlakt een zelfregelende klap de wisselende luchtdrukken op het raam af en zorgt zo voor een constant debiet. De mechanische luchtafvoer gebeurt met de centrale Healthbox. Belangrijk voordeel van dit systeem is een verlaging van het E-peil met 15 punten.
Renson - Ventilatie

Informazout - Paleis 12, stand 211

Handige simulatoren berekenen energieverbruik

Met een paar structurele ingrepen kan een gemiddeld huishouden de jaarlijkse energierekening minstens halveren. Informazout demonstreert op Batibouw een aantal gemakkelijk hanteerbare simulatoren die de impact van verschillende energiebesparende maatregelen op het energieverbruik voor verwarming berekenen.

De eerste simulator berekent de besparing bij de vervanging van een oude ketel door een nieuwe hoogrendementsverwarmingsketel op stookolie, en dit op maat van de consument. Daarbij kan je als klant kiezen voor twee opties: plaats ik bijkomend thermische zonnepanelen voor de aanmaak van mijn sanitair warm water en/of bijverwarming of kies ik voor de combinatie met een warmtepomp?

De tweede simulator integreert de besparingen uit de eerste rekentool met de impact van verschillende investeringen die warmteverliezen beperken zoals (na)isolatie van muren, dak of vloer en hoogrendementsbeglazing.
Informazout vzw

Win 1500 liter gratis stookolie

Iedereen die tijdens Batibouw met de simulator de halvering van zijn energieverbruik berekent, maakt kans op 1500 liter gratis stookolie. Dat is maar liefst 50 % van een gemiddeld jaarverbruik!

Eandis – Paleis 12, stand 315

Klemtoon op rationeel energieverbruik

Medewerkers Johan Lens en Viliana Blagoeva

Foto Fluvius
  

Netbeheerder Eandis legt op Batibouw de klemtoon op rationeel energieverbruik en tal van huishoudelijke premies. Zuinig omspringen met energie biedt alleen maar voordelen. Niet enkel het milieu, maar ook je portemonnee vaart er wel bij.

Eandis geeft advies over energiebewust bouwen en verbouwen en over energiezuinige toestellen en het slimme gebruik ervan. Wie investeert in energiezuinige toepassingen, kan bij Eandis terecht om een REG-premie aan te vragen. Er zijn onder meer premies voor condensatieketels op aardgas, superisolerende beglazing, dak- en muurisolatie.

Zo’n REG-premie aanvragen is heel eenvoudig. Je vult het aanvraagformulier in, voegt er de nodige bewijsstukken aan toe en stuurt alles op naar het opgegeven adres. Voldoe je aan de voorwaarden, dan krijg je de premie via een overschrijving op je bankrekening.
Eandis cvba

KVBG - ARGB (Aardgas) - Paleis 12, stand 113

De informatiebron over aardgas

Foto gas.be
  

Foto gas.be
  

De site www.aardgas.be wil de informatiebron over aardgas zijn en is naar aanleiding van Batibouw uitgebreid met nog meer praktische informatie voor de consument. Zo kan je er terecht voor een volledig kostenplaatje van aardgas en kan je de toestelkiezer gebruiken om het aardgastoestel te vinden dat beantwoordt aan jouw behoeften. Met de calculatortool kon je vroeger al berekenen hoeveel je kan besparen als je overschakelt op aardgas of indien je je oude aardgasketel vervangt door een ketel met een hoger rendement. Nu is daar ook een overzicht aan toegevoegd met de verschillende kostenposten: investering, verbruik, onderhoud, premies en fiscaal voordeel.

Aardgas is comfortabel en milieuvriendelijk. Daarnaast is het ook een financieel voordelige energie. Zo blijkt uit het kostenplaatje op de site. De investering voor aardgas ligt aanzienlijk lager dan voor stookolie en de verbruiksprijzen zijn stabieler. De vele premies en fiscale voordelen maken kiezen voor aardgas interessant.

Voor advies over de keuze van je aardgastoestellen kan je natuurlijk altijd terecht bij een Cerga-professioneel gasinstallateur. Voortaan kan je ook gebruikmaken van de toestelkiezer op www.aardgas.be. Op basis van diverse criteria zoals cv- of individuele verwarming, merkvoorkeur en vermogen, ontdek je in een handomdraai welke toestellen beantwoorden aan jouw behoeften.
Aardgas - KVBG

7 designkookplaten en 10 gastronomische diners te winnen

Aardgas is niet alleen goed voor de portemonnee, het verhoogt ook het kookplezier en de kwaliteit van de gerechten. Wie langsgaat op de aardgasstand, kan er zijn besparingen berekenen met de calculatortool en maakt ook kans om één van de 7 designkookplaten of een Bongobon Gastronomie 2010 te winnen.

Saunier Duval België (Bulex) – Paleis 7, stand 405

Nieuw gamma condensatieketels

Marketingverantwoordelijk Bruno Vervinckt

Foto Bulex
  

Bulex stelt op Batibouw het nieuw gamma condensatieketels voor, die speciale aandacht besteden aan efficiëntie en het accent leggen op luxueus sanitair comfort. Het vernieuwde design heeft een groot en goed afleesbaar display, en is ontwikkeld met het oog op installatiegemak. Het nieuw concept focust op ecologie met een zeer breed modulatiebereik, hoog rendement en warmwaterproductie met doorstromer om geen energie te verspillen.

Bovendien brengt Bulex een condensatieketel op de markt met laag vermogen. Met een modulerend vermogen van 4 tot 12 kW is de Themacondens FAS12 perfect voor de energiezuinige woning.

De Genia Hybrid is een revolutionair warmtepompsysteem dat een lucht/water warmtepomp op ongeëvenaarde wijze combineert met een condensatieketel. Het systeem stemt beide warmtebronnen zo af dat de warmtepomp maximaal wordt benut om zo goedkoop mogelijk te verwarmen. Van zodra de ketel de interessantere warmtebron is, schakelt het systeem over. Dit hybride systeem werkt volautomatisch en garandeert het ultieme comfort in alle zuinigheid. De Genia Hybrid is op zijn zuinigst met laag temperatuur verwarmingssystemen (bv. vloerverwarming). Je kan er tot 25 % zuiniger mee verwarmen dan met een klassiek verwarmingssysteem, en het bespaart je een pak E-peil punten.

Daarnaast stelt Bulex op Batibouw ook de E-bus thermostaten, twee performante ventilatiesystemen D en Het Bulex Helioset zonneboilerconcept voor.
Meer info op Bulex

All Vac Technology – Paleis 9, stand 104

Gezonde lucht in huis door combi van centraal stofzuigsysteem en mechanische ventilatie

Foto All-Vac Technology nv
  

Naast de levering en plaatsing van centrale stofzuiginstallaties, kan All-Vac Technology je ook adviseren en begeleiden bij de installatie van gecontroleerde ventilatietechnieken. Het is geen toeval dat net deze activiteit gekoppeld wordt aan centrale stofzuigtechnieken, want beiden vullen elkaar aan in de strijd voor zuivere en gezonde lucht.

De ventilatiesystemen die worden aangeboden, enerzijds een C+-systeem, anderzijds een D-systeem, hebben de doordachte metalen kanalen gemeen, waarvan een perfect en eenvoudig onderhoud één van de troeven is.

Dankzij een centraal stofzuigsysteem moet geen slede worden rondgesleurd. De opgezogen lucht, met het stof erin, wordt afgevoerd naar een centrale vergaarbak. Doordat de overtollige lucht naar buiten wordt afgevoerd en niet opnieuw in de ruimte wordt geblazen, wordt de lucht in de ruimte zuiverder dan met een traditionele stofzuiger.
All-Vac Technology nv

Junkers Servico - Paleis 7, stand 309

Condensatieketel op stookolie en condensatiebadgeiser

Cerapursolar

Foto Junkers
  

Op de foto herkennen we Stijn Van Avermaet, marketingverantwoordelijke van Junkers.

Foto Junkers
  

Op Batibouw 2010 lanceert Junkers een aantal performante nieuwigheden inzake hernieuwbare energiebronnen, maximale energiebesparing en optimaal ecologisch warmtecomfort. De verwarmingsspecialist koppelt dit alles aan ingenieuze hydraulica en energie-efficiënte technologie. Met de CerapurSolar pakt Junkers uit met zijn nieuwste gascondensatieketel voor een energierendement met behoud van het warmtecomfort . Doordat dit toestel koppelbaar is aan milieuvriendelijke warmtebronnen (bvb. zonnepanelen, warmtepompen, biomassasystemen en pelletkachels) geeft de CerapurSolar in combinatie met het bijhorende opslagvat altijd prioriteit aan de 'ecologische' warmte uit het vat, zowel ter ondersteuning van centrale verwarming als voor warmwaterbereiding.

Dat slimme gebruik van de beschikbare energie levert een onmiskenbaar voordeel met een energiebesparing tot zelfs 50 %. Daarnaast stelt Junkers in primeur zijn eerste condensatieketel op stookolie voor. Het toestel beschikt over een gebruiksvriendelijke weersafhankelijke sturing en is compatibel met de Solar-toepassingen van Junkers. De eerste condensatiebadgeiser van België is ook te bezichtigen bij Junkers. Ook als bijverwarming voor zonne-energiesystemen is de CelsiusPur een geschikte oplossing. Op de Junkers-stand staat een volledig systeem opgesteld met de nodige schema’s.
Junkers (Servico NV)

Kortingen

Bezoekers van de Junkers-stand ontvangen op Batibouw een kortingsbon van 50 euro voor een condensatieketel en een extra bon van 50 euro voor zonnepanelen.

ACV Belgium- Paleis 12, stand 203

Vernieuwende technologie in primeur

Foto ACV Belgium NV
  

Nieuwe toestellen die je op de stand van ACV Belgium kan ontdekken zijn onder andere de Kompakt HRE, de Multijets, De Heliosmart met Drainback systeem, de warmtepompen HP AW en tenslotte het nieuwe paradepaardje van het assortiment: de Prestige Mk III.

Deze vernieuwde versie van de Prestige en Prestige Excellence (met of zonder ingebouwde boiler) combineert een strak design met enkele technologische vernieuwingen. Dankzij het kleiner aantal componenten is de onderhoudsefficiëntie verbetert en toegankelijker. Nieuw is ook het eenvoudig en verbeterd digitaal bedieningspaneel. ACV-installateurs die een PartnerPlus Charter hebben onderschreven, kunnen bovendien 10 jaar garantie aanbieden. Een unicum in de branche!
ACV Belgium NV

Frank Maes

Foto ACV Belgium NV
  

Win een wandcondensatieketel!

ACV Belgium organiseert een wedstrijd waarbij je 1 van de 3 wandcondensatieketels ACV Prestige 32 met een waarde van 3300 euro kan winnen. Het volstaat het deelnemingsformulier volledig ingevuld in de speciale urne op de ACV stand te deponeren voor 7 maart 2010, 18u.

Ventilair - Paleis 12, stand 400

92 % warmteterugwinning met Sentinel Kinetic

Ventilair stelt op Batibouw de Sentinel Kinetic en de Sentinel Kinetic Plus voor, compacte woonhuisventilatoren met warmteterugwinning tot 92 %.

Het debiet van de Sentinel Kinetic is 230 m³/u, met 3 standen, dat van de Sentinel Kinetic Plus 440 m³/u met 4 standen. Beide ventilatoren zijn makkelijk te installeren, en de aansluiting van de kanalen kan zowel horizontaal als verticaal. Het geïntegreerd intelligent digitaal bedieningspaneel met filterdetectie, foutmelding en plug-n-play programma zorgt voor een makkelijke en accurate aansluiting van de gewenste detectoren/sensoren of de afstandsbediening.

De Sentinel Kinetic en de Sentinel Kinetic Plus zijn voorzien van een externe condensatieafvoer, hebben een volledig geïsoleerde behuizing en tal van beschikbare opties zoals een afstandsbediening, vochtigheidssensor, bewegingsdetector, aansluiting op lichtschakelaar en timer met nalooptijd. Bij de laatste testen volgens de norm EN 308 is de Sentinel Kinetic (Plus) als grote winnaar uitgekomen. Ook bewijzen deze testen dat deze woonhuisventilator de zuinigste en ook de stilste is op de Europese markt op dit moment.
Ventilair Group

The Heating Company (Vasco) - Paleis 12 , stand 112 en 112 b

Focus op aluminium, ventilatie en vloerverwarming

Foto Vasco
  

Frans Wijns, sales manager

Foto Vasco
  

Vasco en Thermic presenteren op Batibouw, op een gemeenschappelijke stand van 170 m², niet alleen hun nieuwe designradiatoren in staal en aluminium. De stand vormt ook het decor voor verschillende vloerverwarmingssystemen van Vasco en een primeur op vlak van ventilatie.

Onder de slogan ‘Silent Ventilation’ introduceert Vasco op Batibouw een prototype van een fluisterstille ventilatie-unit. Op de stand kan je kennis maken met de troeven van dit systeem D met warmterecuperatie.

Vasco stelt ook verschillende vloerverwarmingssystemen voor en biedt sinds kort ook wandverwarming aan. Naast Vasco en Thermic vind je ook Superia en Brugman op de stand van The Heating Company met een ruim assortiment aan paneelradiatoren.
UNKNOWN

BWT – Paleis 9, stand 136

Zuiver drinkwater uit de kraan

Foto BWT (Best Water Technology) Belgium NV
  

Foto BWT (Best Water Technology) Belgium NV
  

Na meer dan 40 jaar ervaring in waterbehandeling richt BWT zich in 2010 ook op de verwarmingswereld. Onder de merknaam ‘Cillit’ lanceert de firma een uitgebreid gamma producten, die specifiek oplossingen aanreiken voor problemen met verwarmingswater.

Onder meer de Pluviofilter Classic staat op Batibouw in de kijker. Wie al regenwater hergebruikt, heeft ongetwijfeld al te kampen gehad met lekkende kranen, toiletspoelbakken die blijven lopen of water dat een bruinachtige kleur heeft. Dankzij de Pluviofilter Classic behoren deze regenwaterproblemen voortaan tot het verleden. Deze filter bestaat uit 3 delen om een optimale filtering van het regenwater te verkrijgen.

BWT stelt ook 2Bpure voor, dat zorgt voor zuiver water uit de kraan. Je hoeft dus geen flessenwater meet te kopen, wat goed is voor het milieu. Je bespaart bovendien geld en tijd.
BWT (Best Water Technology) Belgium NV

Weishaupt – Paleis 12, stand 305

Nieuwe condenserende stookolieketel WTC-OW

Foto Weishaupt n.v.
  

Caroline Berrens

Foto Weishaupt n.v.
  

Het nieuwe stookoliecondensatiesysteem WTC-OW gebruikt een volledig nieuw verbrandingsprincipe. Met een hoogefficiënte premix-stookoliebrander wordt de stookolie niet meer één- of tweetraps maar wel modulerend in warmte omgezet. Dankzij deze technische innovatie wordt de gemiddelde rookgastemperatuur gereduceerd en het energieverbruik verlaagd.

De condenserende stookolieketels van de bouwserie WTC-OW onderscheiden zich vooral dankzij hun hoge energie-efficiëntie en hun laag geluidsniveau tijdens de werking. Het uitstekende rendement (Hi 104% / Hs 98,8 %) wordt bereikt door een perfecte afstemming van warmtewisselaar, brander en regeling.

De nieuwe condenserende stookolieketels van Weishaupt gaan niet alleen met stookolie bijzonder spaarzaam om, zij onderscheiden zich ook door hun geïntegreerde energiebesparende pomp. Deze pomp verbruikt minder energie dan de oorspronkelijke drietraps-pompen, waardoor de stroomrekening overeenkomstig daalt.
Meer info op Weishaupt

Electrabel - Paleis 12, stand 203

"Klant helpen energie besparen"

Guy Foste

Foto ENGIE Electrabel
  

"Op Batibouw zetten we onze dienstverlening in the picture die de klant wil helpen met het besparen van energie. Wij hebben hiervoor een tool ontwikkeld op onze site waardoor je makkelijk tot 30 % minder energie verbruikt. Wij willen klanten als niet-klanten hiertoe aanzetten. Electrabel is overigens het engagement aangegaan om tegen 2015 liefst 1 miljoe n gezinnen te voorzien van groene stroom," aldus Guy Foste.

Andere thema's op de stand zijn van 'energiebesparingen tot hernieuwbare energie', 'bouwen en verbouwen, een slimme investering' en 'Decoratie en inrichting'.
Meer info op Electrabel

Rosco - Paleis 6, stand 225

Vloerrooster met ledverlichting

Foto Rosco NV
  

Op de stand van Rosco kan je terecht voor tal van sanitaire oplossingen. Zo zijn de inloopdouches met vloerroosters van Rosco populair. Deze roestvrijstalen afvoergoot, met geringe inbouwhoogte in 3 uitvoeringen RDX, RDP voor wandaansluiting en de luxe versie ( LRD ), optioneel met ledverlichting is de oplossing als esthetisch en als hygiënisch afwateringssysteem.

Ze zijn voorzien van doorlopende flens van 30 mm voor aansluiting dichtingsfolie, uitloop in het midden van sifon uit RVS, uitloop diameter 50 mm. Er zijn roosters met verschillende perforaties waaronder de designuitvoering 'sinus' en 'wave'. Alle afdichtingen zijn volgens de WTCB-normen TV 227.
Meer info op Rosco

Baxi (Chappee & Brötje) – Paleis 12, stand 108

Baxi mikt op micro-warmtekrachtkoppeling

Foto Brötje Heizung - Baxi Belgium
  

Baxi investeert massaal in de micro –warmtekrachtkoppeling of micro-CHP (Combined Heat and Power).

Door gebruik te maken van eenzelfde energiebron om zich te verwarmen, warm water op te wekken, maar ook elektriciteit te produceren voor een klassieke gezinswoning beantwoordt Baxi aan de bekommernissen die we hebben over duurzame ontwikkeling en het behoud van ons kostbaar milieu voor de huidige en volgende generaties.

De Ecogen van Baxi is een condenserende gaswandketel die zo’n 1 kW elektriciteit per uur kan opwekken en tegelijkertijd ook een thermisch rendement van 24 kW aflevert voor de verwarming en de productie van sanitair warm water. De Ecogen werd ontwikkeld om vrijwel geruisloos te werken en neemt evenveel plaats in als een klassieke gaswandketel.
Meer info op Baxi Belgium


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/technieken/ventilatie/ventilatie-plaatsen-en-onderhouden/verwarming-sanitair-energie-ventilatie-batibouw-2010/