livios logo

Innovaties voor een gezond binnenklimaat

Wil je afrekenen met oververhitting in de zomer en altijd gerust ademhalen in huis? Dat kan met de innovaties van Duco: buitenzonwering met ledverlichting, zonwering voor grote ramen én nachtventilatie voor een nog hoger comfort.

Oververhitting is een groeiend probleem, zeker nu we grondig isoleren. Om oververhitting te voorkomen en je woning koel te houden, pakt Duco uit met tal van nieuwigheden binnen hun zonwering- en ventilatiegamma.

Ventileren zonder zorgen met nieuw ventilatierooster

Een ventilatiesysteem is verplicht bij nieuwbouw en ingrijpende renovaties. Wil je je daar zo weinig mogelijk van aantrekken? Dat kan met het nieuwe ventilatierooster TronicVent. Door de slimme vraagsturing op basis van CO2gaat het toevoerrooster automatisch open en dicht. Dat gebeurt enkel waar en wanneer nodig en volledig geruisloos. Naast toevoer heb je ook nog afvoer om vochtige en/of vervuilde lucht af te voeren. In combinatie met de ventilatieboxen DucoBox Silent Connect of DucoBox Focus is een update van het DucoTronic System geboren.

Doekzonwering en ventilatie in één product

Verkies je doekzonwering in combinatie met natuurlijke ventilatie? Daarvoor heeft Duco de manueel bedienbare DucoTwin 120 of de elektronisch aanstuurbare TronicTwin 120. Deze ventilatieroosters met screen kregen een esthetische update: de vernieuwde binnenkap integreert zich onopvallend in elk interieur. Door de akoestische optimalisatie is een stille werking verzekerd. 

DucoSlide LuxFrame XXL

Foto Duco Ventilation & Sun Control
  

DucoSlide Wood Vertical

Foto Duco Ventilation & Sun Control
  

DucoScreen Front 150

Foto Duco Ventilation & Sun Control
  

Zonwering voor grote raampartijen

Koos je voor grote ramen in jouw woning? Dan waan je je in de zomer waarschijnlijk vaak in een sauna. Daar kun je iets aan doen met doekzonwering of architecturale zonwering. Opteer je voor doekzonwering met onzichtbare plaatsing? Dan biedt DucoScreen Front 150 met een hoogte- en breedtemaat van zes meter soelaas. Hier kun je kiezen voor een systeem met uitvalarm (CAP) of zonder. Gaat je voorkeur uit naar een architecturale oplossing? Dan is de DucoSlide XXL die hoogtes tot 6 meter aankan iets voor jou. Wist je dat een degelijk zonweringsysteem zorgt voor een daling van de gemiddelde temperatuur tot 12%? 

Verticale lamellen

Nog nieuw binnen het DucoSlide-gamma is DucoSlide Wood Vertical: zonwering met verticale lamellen. De houten lamellen zorgen ervoor dat het aluminium kader onzichtbaar is. Een strak gevelbeeld door de vouw-of schuifpanelen is verzekerd. Daarnaast heb je keuze tussen manuele of elektronische bediening. 

Intensief ventileren tegen oververhitting

Je woning beschermen tijdens de warme uren van de dag is een must. Maar dat volstaat niet. Profiteer ook van de temperatuurdaling ’s nachts om je huis gratis af te koelen. Intensief ventileren door ’s nachts frisse buitenlucht binnen te halen wanneer de binnentemperatuur hoger is dan 23 °C? Met het glasvervangend ventilatieluik DucoGrille NightVent toont Duco dat comfort en een hoge energiebesparing samengaan.

Meer info: www.duco.eu

 

In samenwerking met

Bekijk alle partners

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/technieken/ventilatie/ventilatiesystemen/55451/innovaties-voor-een-gezond-binnenklimaat/