livios logo

BIS 2009 nieuwigheden: Ventilatie en isolatie

Dierickx Ventilatie - Stand 539

Zeer onderhoudsvriendelijk ventilatiesysteem

Foto Dierickx Ventilatie
  

Dierickx Ventilatie uit Sint-Niklaas verdeelt een balansventilatiesysteem van het type D dat uitblinkt in onderhoudsvriendelijkheid. Het verdeelsysteem met de ventilatiekanalen is zonder professionele ingrepen te reinigen dankzij de ingenieus ontworpen verdeelkast. De luchtverdeelkast heeft als taak de lucht te distribueren. De kast is zowel voor de luchtaanvoer als voor de afvoer identiek. Ze heeft 12 aansluitingen en beschikt over een ingebouwde geluiddemper. Hét grote voordeel van dit verdeelsysteem is dat het eenvoudig geopend kan worden. Daarna kan je de kunststof ventilatiekanalen (blauw voor luchtaanvoer, rood voor luchtafvoer) makkelijk schoonmaken met een stofzuiger, een compressor... Je hoeft dus geen professionele firma in te schakelen.
Verder kom je op de stand van Dierickx Ventilatie alles te weten over zelfbouwpakketten voor balansventilatie met warmteterugwinning, ventilatie van het type D en krijgen doe-het-zelvers er uitleg bij de installatie van hun gepersonaliseerd systeem.
Dierickx Ventilatie

Lindsay Aelbrecht

Foto Dierickx Ventilatie
  

Reischeque, iPod of filters

Dierickx Ventilatie heeft een leuke actie lopen op BIS. Wie er een bestelling plaatst, krijgt er onder bepaalde voorwaarden een iPod, reischeque of extra filters cadeau.

Isotec - Stand 767 (Plastiek Van Wauwe)

Bovendaks isolatiesysteem

Foto Isotec
  

Foto Isotec
  

Isotec is een bovendaks isolatiesysteem volgens het sarkingprincipe dat beantwoordt aan alle eisen van geventileerde en geïsoleerde schuine daken. Het ontwerp van de panelen maakt dat Isotec geschikt is voor de renovatie en nieuwbouw van daken met een traditioneel gebinte, van de meest eenvoudige tot de meest ingewikkelde constructie.
Met dit systeem kan je de volledige klassieke dakopbouwfasen in één keer uitvoeren: het onderdakscherm, de thermische isolatie, de panlatten en de tengellatten, de versteviging van de structuur en het dampscherm. De dakpanelen zijn licht en makkelijk te manipuleren, waardoor de plaatsingskost in vergelijking met klassieke systemen een stuk lager ligt. Het hoog isolerend vermogen garandeert frisse kamers in de zomer en een doeltreffende verwarming in de winter.
Behalve Isotec vind je op stand 767 van Plastiek Van Wauwe ook de regenwaterreservoirs van Carat. Deze zijn beschikbaar als alleen opslagreservoir, maar indien nodig ook met ingebouwde filterinstallatie.
Isotec

ETW en Multiclima - Stand 519

Optimaal binnenklimaat en beperkt energieverbruik

Foto ETW en Multiclima
  

ETW en Multiclima ontwikkelden een nieuw geïntegreerd systeem voor ventilatie en luchtverwarming dat de voordelen van twee systemen combineert en tegelijk de kostprijs van twee aparte systemen (ventilatie enerzijds en verwarming anderzijds) reduceert. Bovendien kan het systeem gevoed worden door een energiezuinige warmtepomp voor verwarming én koeling.
De belangrijkste voordelen van dit uitgekiende systeem zijn een enkel kanalennet voor inblaas van warme, koele én verse lucht; warmterecuperatie tot 95 % voor een optimale besparing van energie; energiezuinige gelijkstroomventilatoren (EC) en de dubbele filtering van de lucht door de filters van het ventilatiesysteem en de luchtverwarming. Bovendien heb je geen radiatoren nodig, want het systeem werkt enkel met inblaasroosters in de vloer of wand.

Gratis stofzuigsysteem

Bij aankoop van een multiklimaatsysteem (luchtverwarming met geïntegreerde balansventilatie type D) op de stand van ETW en Multiclima krijg je gratis een centraal stofzuigsysteem.

Pluimers Isolatie - Stand 501

Pluimers Pur Super: unieke isolator

Reno Naert, Bart Van Brempt en Sarah Delsard.

Foto Pluimers Isolatie
  

PUR of polyurethaan biedt grote voordelen bij spouwmuurisolatie ten opzichte van veel andere materialen. Na behandeling is opeenhoping van vocht in de spouw uitgesloten. Enerzijds omdat pur-super van Pluimers volkomen homogeen is, anderzijds omdat je een maximale vullingsgraad krijgt. Een derde voordeel is dat de polyurethaanlaag aan de buitenzijde verdicht waardoor er huidvorming ontstaat. Inzakken of loslaten zoals bij andere materialen is met PUR-super niet mogelijk.
Hoe tewerk? PUR-super wordt via kleine openingen in vloeibare vorm in de spouw geïnjecteerd. Na 50 seconden is de isolatielaag uitgehard. De hele spouw is dan volledig geïsoleerd, inclusief alle hoeken en kieren. Zelfs in de smalste spouwdiepten worden eventuele koudebruggen, zoals puin in de spouw, hermetisch ingesloten. Het resultaat is een volkomen vochtdichte laag, die perfect isoleert en ongevoelig is voor rot en schimmel.
Pluimers isolatie

Isotrie - Stand 1.126

Isoleren met pur

Foto Isotrie, Isolatie & Constructie
  

Isotrie is al enkele jaren een vaste klant op de BIS-beurs. Het bedrijf is één van de pioniers op vlak van isolatie met polyurethaanschuim. Het isoleren met pur of polyurethaanschuim biedt verschillende voordelen. Wij zetten ze even op een rijtje. Het op- en inspuiten gebeurt in één enkele aansluitende laag en dit tot in de verste hoeken en kieren. Het gevaar op koudebruggen is uitgesloten. PUR-schuim voorziet een isolatie die perfect luchtdicht is en zorgt voor het hoogste wooncomfort op zowel thermisch als op akoestisch vlak. Dit materiaal is goed voor het milieu, want het bevat geen toxische elementen. Daarnaast bevat het geen stof of microvezels die allergische reacties kunnen veroorzaken. Een ander kenmerk is de snelle plaatsing. Bovendien bedraagt de droogtijd amper twee tot drie minuten.
De grondstoffen van Isotrie zijn ISO-gecertificeerd. Ook geniet het isolatiemateriaal een BUtgb-goedkeuring met ATG-attest. Een onafhankelijk controleorganisme heeft de belastingsweerstand, de waterabsorptie, de nakrimp... meermaals gecontroleerd.
"PUR is de ideale naadloze oplossing voor isolatie. Om een voorbeeld te geven. Een lek van 1 mm op een oppervlak van 1 m² vergroot het warmteverlies met 4,8", stelt Philip Schaut.
Isotrie, Isolatie & Constructie

Philip Schaut en Tom Vanden Abeele

Foto Isotrie, Isolatie & Constructie
  

Tot 20 % korting

Wie een offerte aanvraagt bij Isotrie op BIS krijgt een korting van 10 %. Bovendien is er ook nog een tombola. Dagelijks kan je in aanmerking komen voor nog eens 10 % korting op de al eerder gegeven 10 %.


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/technieken/ventilatie/ventilatiesystemen/bis-2009-nieuwigheden-ventilatie-en-isolatie/