livios logo

4 tips voor een optimale temperatuur in je badkamer

Sta je soms te rillen in de badkamer ’s ochtends? Of is het er net veel te warm? Met deze tips van Stijn Van Turnhout van radiatorfabrikant Radson zorg je voor de optimale temperatuur.

1. Ga voor een optimaal comfort, het hele jaar door

“Aangezien we dagelijks een hele periode zonder kleren in de badkamer doorbrengen, spreekt het voor zich dat er extra aandacht naar het warmtecomfort moet gaan”, vindt Stijn Van Turnhout van Radson. “Zo zullen we het doorheen heel het jaar aangenamer vinden in de badkamer als die een temperatuur van om en bij de 24°C haalt in plaats van 20°C zoals in andere ruimten. Is het geen 24°C in de badkamer, dan zal na het douchen eerder een kil gevoel krijgen.”

2. Vloerverwarming als basis

Vloerverwarming is volgens Stijn Van Turnhout de ideale verwarmingstoepassing in de badkamer, maar… ze is helaas niet zaligmakend. “Aangezien je in de badkamer maar een beperkte vloeroppervlakte hebt omwille van je bad of douchebak, zal het warmtevermogen van de vloerverwarming in 90% van de nieuwbouwwoningen ontoereikend zijn om 24°C te halen in de winter. Een supplementaire elektrische radiator zal het tekort aan vermogen in de strenge winterperiode overbruggen zonder grote investering.”

verwarming radiator radson elektrische verwarming badkamer

Foto Radson
  

verwarming radiator radson elektrische verwarming badkamer

Foto Radson
  

3. Elektrisch bijverwarmen

“Om het tekort aan vermogen in extreme winters op te vangen is bijverwarmen met een elektrische radiator het meest aangewezen”, zegt Stijn. “Hiervan zijn er verschillende modellen op de markt, maar een type met elektrische blower en zelflerend programma geniet onze voorkeur. Dit type radiator zal namelijk de warmte extreem snel verspreiden in de ruimte. Energetisch gezien zal je uiteraard enkele E-peilpuntjes moeten prijs geven, maar een hoog warmtecomfort voor de rest van je leven is naar onze mening minstens even belangrijk.” 

4. Verwarmen op maat van jouw gewoontes

“Wil je naast je vloerverwarming als basisverwarming ook een elektrische radiator met blower voorzien, dan bestaan er tegenwoordig ook toestellen die haast automatisch werken en waar je dus niet naar moet omkijken. In deze radiatoren zit een aanwezigheidsdetector verwerkt die jouw gewoontepatroon zal overnemen en zodoende de werking van je radiator hierop optimaal afstemt.” 

13 dingen die je moet weten over centrale verwarming

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/technieken/verwarming-en-koeling/centrale-verwarming/4-tips-voor-een-optimale-temperatuur-in-je-badkamer/?utm_source=hln&utm_medium=partnersite&utm_term=&utm_content=59ad3fe&utm_campaign=content