livios logo

Premienieuws in Brussel: dit verandert er in 2019

In 2018 reikte Brussels Leefmilieu meer premies uit dan in 2017. Toch zijn er dit nog steeds minder dan in de periode 2013-2016. Dat meldt La Capitale. Om renovatiewerken te blijven aanmoedigen en de energiekosten te laten dalen, introduceert het Brussels Hoofdstedelijk Gewest dit jaar een nieuwe premie voor kwetsbare gezinnen en verhoogt ze de bedragen van twee premies.

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest introduceert dit jaar een nieuwe premie voor kwetsbare gezinnen en verhoogt de bedragen van twee bestaande premies.

Foto Getty Images
  

Renovatiewerken gepland? Ook in Brussel kan je beroep doen op energiepremies om je verbruik te laten dalen. Om meer mensen te stimuleren, paste het Brussels Hoofdstedelijk Gewest de regels aan in 2018: de premie voor dakisolatie werd verhoogd en de termijn voor facturen werd verlengd van vier maanden naar een jaar.

Premie voor condensatieketel meest aangevraagd

Vorig jaar reikte Brussels Leefmilieu zo’n 8.378 premies uit. Dit zijn er meer dan in 2017. De premie voor een nieuwe condenserende ketel werd het vaakst aangevraagd: 2.470 keer. Gevolgd door de premies voor temperatuurregeling, superisolerende beglazing en dakisolatie.

Nieuw in 2019

Om renovaties te blijven stimuleren, kent het Brussels Hoofdstedelijk Gewest dit jaar een nieuwe premie toe en verhoogt ze het bedrag van twee bestaande premies:

  • Kwetsbare gezinnen kunnen vanaf begin dit jaar een premie aanvragen voor de periodieke controle van hun gasketel of -boiler. Tot 100 euro per attest van periodieke controle.
  • De premie voor de vervanging van je ketel door een condensatieketel (de populairste premie in 2018) wordt verhoogd in functie van het gezinsinkomen.
  • Ook de premie voor het na-isoleren van je muren via de buitenkant stijgt.
  • Ook uitbreidingen komen in aanmerking voor premies, zowel voor zware als eenvoudige renovaties.
  • De administratieve voorwaarden zijn vereenvoudigd door de inkomenscategorieën af te stemmen op deze van de renovatiepremies.

Premies kan je aanvragen via www.leefmilieu.brussels.

Tip: wil je weten voor welke premies je in aanmerking komt? Raadpleeg onze Premielinker.

Bron: La Capitale

11 dingen die je moet weten over centrale verwarming

In samenwerking met

Bekijk alle partners

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/technieken/verwarming-en-koeling/centrale-verwarming/53807/premienieuws-in-brussel-dit-verandert-er-in-2019/