livios logo

Ontdek deze nieuwe verwarmingstoestellen

Verwarm je nog met een oude ketel? Of ben je op zoek naar een geschikt toestel voor in je nieuwbouwwoning? Verwarmingsfabrikanten blijven innoveren en brengen steeds energiezuinigere toestellen op de markt. Wij geven je een overzicht van de nieuwigheden.

Radiator op ultralage temperatuur

Zoek je een radiator voor vandaag maar die ook compatibel is met de verwarming van morgen? De Ulow-E2 van Radson is een radiator op ultralage temperatuur, die op hetzelfde lage warmteritme als vloerverwarming werkt. Deze radiator is compatibel met alle warmtebronnen. Van condensatieketels tot warmtepompen.

Wil je jouw woning energetisch renoveren en investeer je in een warmtepomp? Dan kan je hem makkelijk laten aansluiten op deze radiator. Met zijn lage temperatuur op 35°/30°C garandeert de Ulow-E2 voldoende warmtecomfort en hij zorgt voor een uitstekend rendement voor je warmtepomp.

Richtprijs: vanaf 357 euro excl. btw

Meer info: www.radson.com

radiator ULOW-E2 lage temperatuur

Foto Radson
  

radiator lage temperatuur ULOW-E2 radiator

Foto Radson
  

 

Compacte condenserende gaswandketel

De nieuwe Tzerra Ace van Remeha is een condenserende gaswandketel die erg compact is: 37 x 65 x 27 cm. Dankzij deze afmetingen neemt hij weinig ruimte in beslag en is hij eenvoudig te installeren. Een leuke extra: je kan de ketel direct verbinden met de eTwist-thermostaat en eTwist-app van Remeha. Zo kan je hem vanop afstand bedienen.

De Tzerra Ace is bovendien hybrid ready en standaard voorbereid op duurzame technieken. Zo is er een geïntegreerde zonneboilerregeling en je kan de ketel koppelen met een warmtepomp. Je kan de installatie dus meteen bij de installatie of in een later stadium omvormen tot een hybridesysteem.

Meer info: www.remeha.be

Tzerra Ace condenserende gaswandketel condensatieketel gas

Foto Remeha
  

Tzerra Ace condenserende gaswandketel condensatieketel gas

Foto Remeha
  

 

Minder CO2-uitstoot met warmtepomp

De Altherma 3 H Hoge Temperatuur lucht-waterwarmtepomp van Daikin is een alternatief voor een klassieke verwarmingsinstallatie in een goed geïsoleerde woning. Verwarm je momenteel op hoge temperatuur? Dan kan je je bestaande radiatoren behouden en de warmtepomp hierop aansluiten. Zo hoef je geen nieuwe radiatoren aan te schaffen of vloerverwarming te laten leggen, en geniet je toch van de voordelen van een warmtepomp.

De Altherma 3H Hoge Temperatuur is leverbaar vanaf januari 2020 en verkrijgbaar in twee versies: enkel verwarmen of verwarmen en koelen. Je hebt keuze uit een wandmodel of een model met geïntegreerde boiler van 180 of 230 liter. Bovendien kan je de warmtepomp besturen vanop afstand via Smartphone Daikin Controller.

Meer info: www.daikin.be

 

Compacte elektrische designradiator

Vasco lanceert met de Beams Mono-EL een compacte elektrische designradiator. Deze verwarming heeft een vermogen van 950 watt en is vooral interessant in ruimtes waar je niet lang of vaak aanwezig bent en toch een maximaal warmtecomfort wenst. Denk maar aan een kleine badkamer of iets grotere ruimtes waar amper plaats is voor een radiator, zoals een bureau of logeerkamer. Dankzij de korte reactietijd is de ruimte snel opgewarmd.

Door de compacte afmetingen van 15 cm breed en 180 cm hoog heb je maar een smalle ruimte nodig om de verwarming op te hangen. De Beams Mono-EL heeft een moderne, minimalistische vormgeving die perfect matcht in een strak interieur of modern appartement. Bovendien kan je de radiator ook gebruiken als handdoekdroger met de bijpassende strakke handdoekbeugel.

Meer info: www.vasco.eu

verwarming radiator badkamer Beams Mono-EL elektrische radiator

Foto Vasco
  

verwarming radiator Beams Mono-EL elektrische radiator

Foto Vasco
  

 

Easybreeze: de eerste slimme convector

Easykit en Jaga Climate Design slaan de handen in elkaar en brengen de eerste convector met een middenaansluiting op de markt: de Easybreeze. Het binnenwerk is al voorgemonteerd, waardoor je dankzij de handige aansluitkit van Easykit de convector zelf eenvoudig kan installeren.

De Easybreeze heeft een hoog vermogen en is combineerbaar met een warmtepomp op lage temperatuur. Deze convector van 120 x 50 x 17 cm is ideaal voor ruimtes waar geen vloerverwarming mogelijk is, maar waar je toch snel wil verwarmen.

Meer info: www.easykit.be

Easybreeze convector verwarming

Foto Easykit
  

Easybreeze convector verwarming

Foto Easykit
  

 

Onzichtbare plafondverwarming

Onzichtbaar verwarmen en koelen? De klimaatplafonds van Climatrix zijn een energiezuinige oplossing waarmee je snel kan schakelen tussen verwarmen en koelen zonder tocht en lawaai. Deze manier van verwarmen is ideaal voor ruimtes met een beperkte vloeroppervlakte, zoals je keuken of badkamer.

De plafondverwarming van Climatrix is zowel voor nieuwbouw als renovaties geschikt. Voor deze bijverwarming hoef je niet te kappen of breken. Het werkt via een watersysteem dat geplaatst wordt op plafondplaten. De warmte wordt af- of aangevoerd, naargelang je wil koelen of verwarmen, en komt rechtstreeks in de ruimte terecht. Hierdoor geniet je snel van een aangename temperatuur in je woning.

Meer info: www.climatrix.be

klimaatplafond bijverwarming verwarming

Foto Climatrix
  

klimaatplafond bijverwarming verwarming

Foto Climatrix
  

13 dingen die je moet weten over centrale verwarming

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/technieken/verwarming-en-koeling/centrale-verwarming/ontdek-deze-nieuwe-verwarmingstoestellen/