livios logo

Verwarmen op waterstof? Met deze ketels kan het al

Duurzame energieoplossingen zijn de sleutel tot het behalen van de klimaatdoelstellingen. Daarom zet Viessmann dit jaar volledig in op waterstof als CO2-neutrale brandstof en ontwikkelen hun experts H2ready-gascondensatieketels die 100% op waterstof zullen werken.

Overgang van aardgas naar waterstof

De H2ready-ketels zullen naar verwachting in 2023 worden gelanceerd met de mogelijkheid om te werken op aardgas of een combinatie van aardgas en waterstof. Zo garandeert Viessmann de toekomstcompatibiliteit in deze overgangsfase. De Viessmann Vitodens 200 condensatieketels kunnen nu al werken met een mix van 80% aardgas en 20% waterstof. Dat kan jaarlijks voor een daling van 7% CO2-uitstoot zorgen, waardoor je al doeltreffend bijdraagt tot de bescherming van het klimaat.

Viessmann Vitodens gaswandketel

Waterstof is een klimaatvriendelijke energiebron waarmee we de CO2-uitstoot op korte termijn aanzienlijk kunnen verminderen.

Foto Viessmann Belgium bvba
  

Viessmann Vitodens gaswandketel keuken

De Viessmann Vitodens 200 condensatieketels kunnen nu al werken met een mix van 80% aardgas en 20% waterstof.

Foto Viessmann Belgium bvba
  

Klimaatvriendelijke energiebron

Om als energiebron te kunnen dienen, moet waterstof wel eerst worden geproduceerd. Maar zowel de productie als de verbranding kunnen op een CO2-neutrale manier gebeuren. Waterstof is dus een klimaatvriendelijke energiebron waarmee we de CO2-uitstoot op korte termijn aanzienlijk kunnen verminderen en die bovendien niet giftig of radioactief is.

Meer info: www.viessmann.be

13 dingen die je moet weten over centrale verwarming

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/technieken/verwarming-en-koeling/centrale-verwarming/verwarmen-op-waterstof-met-deze-ketels-kan-het-al/