livios logo

Hou ouderdom verwarmingsketel achterhalen?

Vraag

Om in aanmerking te komen voor de premie wegens installatie van een condensatieketel dienen wij aan te tonen dat de oude ketel ouder dan 25 jaar was. Nu ken ik wel het merk en type namelijk: chappe Edenaar 1001 /32 STD. Echter weet ik de ouderdom niet omdat het toestel zich bevond in een recent aangekochte woning. Waar zou ik dit kunnen opzoeken? Internet is geen grote hulp.

Helft van de installatie.

Installatie nam bijna deze gehele ruimte in beslag. Onderkant staat tegen de muur.

Antwoord

Op het kentekenplaatje van de ketel, soms  buiten op de mantel, soms achteraan, maar ook dikwijls in de ketel, staan alle gegevens van de ketel. Type, vermogen, serienummer en soms bouwjaar.

Bij Chappée is dit een voorbeeld: Matr. N° C1039010199. De eerste 2 nummers geven het bouwjaar weer: 2010. Bij afwezigheid van deze gegevens zou ik de foto’s meesturen en het bouwjaar van de woning. Dit type ketel is reeds zeer oud.

Meer beantwoorde vragen over Centrale verwarming

Help ook andere bouwers en verbouwers op weg en deel dit artikel:

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

11 dingen die je moet weten over centrale verwarming

In samenwerking met

Bekijk alle partners

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/technieken/verwarming-en-koeling/centrale-verwarming/vraag/35729/hou-ouderdom-verwarmingsketel-achterhalen/