livios logo

Je huis of terras verwarmen? 8 verwarmingsmogelijkheden op een rij

(Ver)bouwen is keuzes maken. Weet jij al hoe je in de toekomst wil verwarmen? We geven je een overzicht van de laatste nieuwe toestellen op de markt. Van een warmtepomp zonder buitenunit tot een energiezuinige terrasverwarmer.

Lucht-waterwarmtepomp met geluiddempende omkasting

Verwarmingsspecialist Vasco heeft onlangs de geruisloze lucht-waterwarmtepomp Vica 8 AW E op de markt gebracht. Deze warmtepomp bestaat uit een buitenunit met daarin de verdamper, compressor, condensor en het expansieventiel. Dankzij een geluidsdichte robuuste omkasting van metaal, edelstaal en aluminium wordt het geluid tot een minimum beperkt. Een geluiddempende isolatielaag aan de binnenzijde zorgt voor een bijkomende geluidsbuffer.

De Vica 8 AW E is verkrijgbaar in combinatie met het intelligente buffervat Vica Combi voor verwarming en warm water. Zo biedt Vasco een totaaloplossing om je woning energie-efficiënt en duurzaam te verwarmen. Het buffervat heeft een inhoud van 127 liter voor verwarming en 231 liter voor warm water. Hiermee heb je altijd voldoende warmte- en warmwatercomfort. Bovendien kan je de warmte intelligent bufferen: of in het vat voor het verwarmingscircuit of in het vat voor sanitair warm water. Je kan de warmtepomp makkelijk bedienen via een intuïtief aanraakscherm om je persoonlijke voorkeuren te programmeren.

Meer info: www.vasco.eu

warmtepomp lucht-waterwarmtepomp Vica 8 AW E

Lucht-waterwarmtepomp Vica 8 AW E

Foto Vasco
  

warmtepomp lucht-waterwarmtepomp Vica 8 AW E

Buitenunit

Foto Vasco
  

warmtepomp lucht-waterwarmtepomp Vica 8 AW E

Intuïtief aanraakscherm

Foto Vasco
  

warmtepomp lucht-waterwarmtepomp Vica 8 AW E combi boiler

Buffervat Vica Combi

Foto Vasco
  

Airco zonder buitenunit om te verwarmen en koelen

Wil je koelen en verwarmen op een energiezuinige manier, maar heb je geen ruimte om de buitenunit van een lucht-luchtwarmtepomp te plaatsen? Easykit heeft de oplossing: de Aircoheater 2.0 is een ingebouwde warmtepomp zonder buitenunit. Hiermee verbeter je de energieprestaties van je woning, maar boet je niet in op het esthetische aspect.

Met de Aircoheater 2.0 kan je zowel koelen als verwarmen. Bovendien kan je dit toestel makkelijk en snel zelf installeren op eender welke buitenmuur dankzij het plug & play-principe. Je krijgt via Easykit een complete kit met montagesjabloons, binnen- en buitenroosters, bevestigingsmateriaal en de buizen voor de gaten en externe roosters. Het toestel is makkelijk te bedienen via het touchscreen of een afstandsbediening. Zelfs sturing via je smartphone is mogelijk.

Richtprijs: 1.649 euro excl. btw

Meer info: www.easykit.be

Airco zonder buitenunit om te verwarmen en koelen

Foto Easykit
  

Airco zonder buitenunit om te verwarmen en koelen

Foto Easykit
  

Een airco die koelt én verwarmt

Een airco zorgt voor een aangename temperatuur in huis op warme zomerdagen. Maar wist je dat de meeste airco’s ook zijn uitgerust met een functie om te verwarmen? Met de Monobloc Aircoheater van Climacon verwarm en koel je met één toestel. In plaats van de warmte van binnen naar buiten te verplaatsen, gaat het toestel de warmte van buiten naar binnen verplaatsen. Zo geniet je het hele jaar door van een comfortabel binnenklimaat.

De Monobloc Aircoheater bestaat uit één unit en is eenvoudig te installeren. Bij dit toestel zit alles compact in één behuizing: verdamper, compressor, condensor… Allemaal verwerkt in één toestel voor binnen in je woning. Je hebt dus geen buitenunit meer nodig. Deze airco kan ook dienen om een bestaande radiator te vervangen. De Monobloc Aircoheater is verkrijgbaar bij Lambrechts.

Meer info: www.lambrechts.eu

Monobloc Aircoheater van Climacon

Foto STG
  

Monobloc Aircoheater van Climacon

Foto STG
  

Lucht-waterwarmtepompen met koudemiddel R32

Atlantic stelt het nieuwe gamma lucht-waterwarmtepompen voor: de Alféa Extensa AI R32. Deze warmtepomp werd ontworpen om tegemoet te komen aan de hedendaagse eisen op het vlak van thermisch comfort: hij zorgt het hele jaar voor een aangenaam binnenklimaat. Het toestel is lichter, bevat het nieuwe koudemiddel R32, is makkelijk toegankelijk voor onderhoud, heeft een gebruiksvriendelijke interface en werkt stiller.

De Alféa Extensa AI R32 is verkrijgbaar in drie modellen:

  • Solo: enkel voor verwarming (5, 6 of 8 kW).
  • Duo: voor verwarming en sanitair warm water (5, 6 of 8 kW + opslagvat van 190 liter).
  • Combi: voor verwarming en sanitair warm water (6 of 8 kW + extern opslagvat van 300 liter).

Meer info: www.atlantic.be

lucht-waterwarmtepomp Alféa Extensa AI R32

Lucht-waterwarmtepomp Alféa Extensa AI R32

Foto ATLANTIC BELGIUM
  

lucht-waterwarmtepomp Alféa Extensa AI R32 solo

Solo

Foto ATLANTIC BELGIUM
  

lucht-waterwarmtepomp Alféa Extensa AI R32 duo

Duo

Foto ATLANTIC BELGIUM
  

lucht-waterwarmtepomp Alféa Extensa AI R32 combi

Combi

Foto ATLANTIC BELGIUM
  

Lucht-waterwarmtepomp voor verwarming en verkoeling

WOLF stelt de lucht-waterwarmtepomp CHC-Monobloc voor. Dankzij de invertechnologie kan je met deze warmtepomp verwarmen bij wintertemperaturen of lichtjes verkoelen op warme zomerdagen. De warmtepomp bevat het koelmiddel R290. Dit koudemiddel op basis van propaan is niet schadelijk voor het milieu. Niet enkel het design van de buitenunit springt in het oog, deze warmtepomp is ook een technisch hoogstandje: een goed rendement (SPF=4,92), de buitenunit werkt fluisterstil (<35 dB(A)) en kan een vertrektemperatuur van 70°C halen zonder gebruik te maken van de geïntegreerde elektrische bijverwarming van 9kW. Deze warmtepomp biedt dus ook de ideale oplossing voor renovatieprojecten waar de bestaande radiatoren worden behouden.

De CHC-Monobloc is in verschillende versies verkrijgbaar en met of zonder buffer. Dankzij een warm waterboiler geniet je ook van voldoende warm water. Een boiler van 200 liter is ideaal voor gezinnen tot vier personen. Een boiler van 300 liter is eerder geschikt voor gezinnen tot zes personen of voor gezinnen van vier die een groter warm watercomfort willen.

Meer info: www.be.wolf.eu  

lucht-waterwarmtepomp verwarming koeling buitenunit

Foto Wolf
  

lucht-waterwarmtepomp verwarming koeling binnenunit

Foto Wolf
  

De condensatieketel waarmee je energie bespaart

Vind je een goede verwarming essentieel om de winter door te komen? Facq stelt de condensatieketel Calenta Ace van Remeha voor. Met deze innovatieve gaswandketel zorg je voor een aanzienlijke besparing op je energiefactuur. De condensatieketel recupereert de condensatie van verbrandingsgassen waardoor de warmte-energie zo optimaal mogelijk benut wordt.

De Calenta Ace beschikt over tal van handige functies zoals een automatisch waterbijvulsysteem dat ervoor zorgt dat de waterdruk in de verwarmingskringen optimaal blijft. Deze slimme verwarmingsketel is geschikt voor appartementen, woningen of villa’s waar je één of meerdere verwarmingscircuits nodig hebt zoals radiatoren of vloerverwarming. De ketel is verkrijgbaar in een solo- of combi-uitvoering: enkel verwarming of verwarming én sanitair warm water.

Meer info: www.facq.be

condensatieketel Calenta Ace van Remeha

Foto Facq
  

Ook in de winter op je terras vertoeven met een terrasverwarmer

Wil je ook bij minder warm weer op je terras genieten? Of je bubbel buiten ontvangen? Stroomop biedt met de Qube een duurzame terrasverwarmer aan. De stijlvolle Qube werkt op pellets, een hernieuwbare brandstof die ook betaalbaar is: de kostprijs van vijf uur warmte komt neer op 1,75 euro, terwijl je voor vijf uur verwarming met elektriciteit 6,25 euro neertelt.

De stijlvolle Qube terrasverwarmer is verkrijgbaar in drie versies: cortenstaal, zwart en inox. Het vlammenspel bevindt zich op tafelhoogte. Zo heb je een panoramisch zicht op de vlam en wordt de warmte efficiënt verspreid. De terrasverwarmer maakt ook gebruik van een innovatief vergassingsproces waardoor je geen last hebt van geurhinder. Het is dus een ideale sfeermaker voor herfst- en winteravonden.

Richtprijs: 1.095 euro incl. btw

Meer info: www.stroomop.be

Qube terrasverwarmer

Cortenstaal


© Stroomop  

Qube terrasverwarmer

Zwart


© Stroomop  

Qube terrasverwarmer

Inox


© Stroomop  

Milieuvriendelijke inbouwhaard die je hele woning verwarmt

Verouderde houtkachels en open haarden moeten op de korte termijn vervangen worden. De nieuwste generatie inbouwhaarden van DDG voldoen aan de strengste Ecodesign 2022-normen. DDG stelt zijn nieuwste inbouwhaard op Batibouw voor: de F40 L900 Hydro. Je kan dit model aansluiten op de centrale verwarming van je woning. Zo zorgt je haard voor de verwarming van je hele woning via de aansluiting op de waterleiding van je cv.

De F40 L900 Hydro heeft een super strak design en is 81,6 cm hoog, 90 cm breed en 48,6 cm diep. De haard is extra breed en mooi in te bouwen. Hij voldoet ook aan de verplichte energieprestatiewetgeving en is hierdoor zowel voor nieuwbouw als renovaties geschikt. Met een rendement van meer dan 80% heeft de F40 L900 Hydro een maximaal totaalvermogen van 30 kW.

Richtprijs: vanaf 5.800 euro excl. btw

Meer info: www.ddg.be

 

10 dingen die je moet weten over kachels en haarden

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/technieken/verwarming-en-koeling/kachels-en-haarden/58977/je-huis-of-terras-verwarmen-8-verwarmingsmogelijkheden-op-een-rij/