livios logo

6 nieuwe kachels en haarden voor een warme winter

De dagen worden weer korter. Niets zo gezellig als je ’s avonds verwarmen bij een haard of kachel. Wij zetten zes nieuwe modellen voor je op een rij. Sfeer en gezelligheid gegarandeerd!

Vrijstaande, kubistische kachel

Nexo, de nieuwe kachel van de Deense kachelbouwer Rais, is een vrijstaand model. Deze eenvoudige kachel heeft een kubistisch design met grote vlakken en rechte hoeken. Nexo straalt  rust uit en is milieuvriendelijk. Dankzij een aparte luchttoevoer van buiten wordt het binnenklimaat niet beïnvloed.

Je kan Nexo tot in de details samenstellen. Zo heb keuze uit een, twee of drie glazen wanden. Door de grote ramen krijg je het gevoel van een open vuur. Daarnaast bestaat het gamma uit  zes moderne kleuren en kan je kiezen voor stijlvolle handvaten uit roestvrij staal, in lederlook of in witte corian.

Richtprijs: 2.900 euro excl. btw

Meer info: www.rais.com

Foto Rais
  

 

Cv-kachel voor lage-energie- en passiefwoningen

DDG, de Belgische producent van houtkachels die je op de centrale verwarming aansluit, biedt met Pio een cv-kachel die geschikt is voor passief- en lage-energiewoningen. Dankzij de lage stralingswarmte wordt je woning nooit te warm.

De kachel met ecolabel A+ is zeer compact, voldoet aan de strenge uitstootnormen en heeft een zeer hoog verbrandingsrendement. Pio slaat de verbrandingswarmte gedurende lange tijd op in een reservoir, en geeft wanneer nodig de warmte door aan je centrale verwarmingsinstallatie en sanitaire boiler. Zo verwarm je niet alleen elke kamer, maar heb je ook sanitair warm water.

Meer info: www.ddg.be

Foto DDG NV
  

 

Houtkachel met warmteopslag

Rika, de Oostenrijkse fabrikant van hout- en pelletkachels, introduceert een nieuwe houtkachel met warmteopslag: de Contina. Deze kachel is geschikt voor lage-energiewoningen want de Contina is speciaal ontwikkeld om een groot deel van de warmte van het houtvuur op te slaan in de Powerstone binnenin de kachel.

De warme rookgassen geven hun energie af aan de stenen boven het vuur, vooraleer ze in de schoorsteen verdwijnen. Een deel van de warmte wordt onmiddellijk uitgestraald in de ruimte, het andere deel komt langzaam vrij. Als je drie tot vijf uur hout stookt, geeft de kachel nog tot twaalf uur zeer gelijkmatig warmte af. Bovendien kan je kiezen uit een manuele of automatische luchttoevoerregeling en uit verschillende afwerkingen.

Richtprijs: vanaf 3.872 euro incl. 21% btw

Meer info: www.stroomop.be

Foto Stroomop
  

 

Gashaard als roomdivider

Dru, een Nederlandse producent van kachels en haarden, lanceert een nieuwe doorkijkhaard: Maestro 75 Tunnel Eco Wave. Deze gashaard fungeert perfect als roomdivider. Ideaal als je je woonkamer wil splitsen in een eet- en zitgedeelte. Dankzij de twee glaszijdes geniet je langs beide kanten van de haard van een aangename sfeer en warmte. Bovendien heb je via de hoge glasramen een mooi zicht op het vuur.

Je kan de Maestro 75 Tunnel Eco Wave plaatsen waar je wil. Dankzij het PowerVent-systeem kan de haard in het midden van je woonkamer staan zonder dat je de afvoer ziet. Daarnaast is de gashaard uitgerust met het energiezuinige systeem Eco Wave. Hiermee regel je zelf het vlammenpatroon en gasverbruik. Zelfs bij lagere temperaturen geniet je toch van een levendig vlammenspel.

Meer info: www.drufire.com

Foto Dru Belgium
  

 

Gaskachel als eyecatcher

De nieuwe creatie Boafocus van Focus, een Franse fabrikant van moderne haarden, is geïnspireerd op het beeld van een boa die een olifant heeft opgegeten. Deze gaskachel kan je in het midden van een kamer of tegen de wand plaatsen. Via het grote ronde glas heb je een mooi zicht op de vlammen.

Boafocus werkt op aard- of propaangas. Je kan de kachel via een afstandsbediening bedienen en zelf het vlammenspel regelen. De kachels heeft standaard een zwart matte afwerking, maar  is ook in het grijs verkrijgbaar. Een echte eyecatcher voor je woonkamer!

Meer info: www.focus-creation.com

Foto Focus
  

 

Vlammenspel met afstandsbediening

Dankzij de Natural Spark Generator-technologie (NSG) van de Nederlandse producent van gas- en houthaarden Kalfire ervaar je het vlammenspel van een echt houtvuur. Deze technologie creëert vonkjes die uit de brandende vlammen opstijgen en langzaam uitdoven. Het zorgt voor een natuurgetrouw vlammenspel. NSG is als een extra optie beschikbaar voor alle haarden met een prestigebrander. Dankzij die combinatie geniet je van een vlammenspel dat je zelf kan regelen, want je bedient je haard eenvoudig met een afstandsbediening.

Meer info: www.kalfire.nl

Foto Kalfire
  

 

-------------------

Meer over:
Help ook andere bouwers en verbouwers op weg en deel dit artikel:

10 dingen die je moet weten over kachels en haarden


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/technieken/verwarming-en-koeling/kachels-en-haarden/6-nieuwe-kachels-en-haarden-voor-een-warme-winter/