livios logo

Bis 2012 nieuwigheden: interieurinrichting, kachels & haarden

Meubels te huur!

Frentlife

Foto Frentlife
  

Je huurt een auto, opslagruimte, je digibox of een vakantiehuisje … Waarom zou je dan ook geen meubelen kunnen huren? Dankzij Frentlife kan dit vandaag wel.

Frentlife biedt de mogelijkheid die uitgaven te spreiden en toch meteen de woning of het appartement in te richten met nieuwe, hedendaagse meubelen. Voor een huurprijsje en een termijn die je zelf online bepaalt. Extra voordelen: de meubelen zijn verzekerd, worden door professionelen geplaatst én indien nodig springt een professionele hesteldienst bij.

Frentlife

Een snellere plaatsing kan bijna niet

Ulrich Brunner - Stand 686

Foto Ulrich Brunner GmbH
  

Wie op zoek is naar een eenvoudig te monteren haard, moet zeker eens een bezoekje brengen aan de stand van Brunner. Daar kan je de nieuwe accumulatiehaard BSO (Brunner Speicher Öfen) ontdekken.

Opmerkelijkste troef van de BSO is zijn vlotte montage dankzij een specifieke constructie en het lage totale gewicht: amper 550 kg. In een paar uren leg je de bodemplaat, installeer je de haard en plaats je de overige onderdelen één voor één op elkaar. Eenvoudiger en goedkoper kan bijna niet! Vanaf 4117 euro, excl. btw geniet je al van de gezellige stralingswarmte van een houtvuur.

De BSO-kit bestaat uit een hoogkwalitatieve inzethaard en nauwkeurig vormgegeven, dubbelwandige betonnen ringen. Je kan het ruwe beton onbehandeld laten, beschilderen met natuurverf of bepleisteren.

Ulrich Brunner GmbH

Muren met allure

ABC Projects - Stand 1145

Foto ABC Projects
  

Bij ABC Projects kunt u terecht voor uw interieurinrichting van ontwerp tot finale uitvoering. Van A tot Z dus. Op bis stelt Anja Verroeye een reeks originele muurbekledingen van Emma Geers voor, waarmee u uw interieur omtovert tot een echte eyecatcher. Niet voor niets kreeg de collectie de naam ‘Muren met allure’ mee.

Wat dacht je van Noors rendiermos, kurkschors of geluiddempende lederen tegels op je muren? Of misschien zijn de 3D eco-wandpanelen uit gerecycleerde rietsuikervezels meer iets voor jou? Kom zelf ontdekken welke aparte alternatieven er allemaal bestaan voor een likje verf of behangpapier voor de aankleding van je muren.

Meer info op ABC Projects

Broertje voor Dry River Bed

FLAM - Stand 295

Foto FLAM
  

Het belooft er warm aan toe te gaan bij FLAM. De haardenproducent zet volop in op ‘vaste brandstoffen’ en maakt zelfs een revival van de kolenstook mee, maar ook het gamma gashaarden werd uitgebreid als antwoord op de vraag naar stijlvolle en zuinige gaswarmte. De blikvanger? Het nieuwe branderbed ‘Sliced’, voor minimalistische interieurs.

De TERRA inbouwhaard is nu in een breedte van 120 cm beschikbaar (naast de bestaande 70, 100 en 150 cm). Daarbij kan je nu kiezen voor een hoekmodel of panoramamodel. De unieke en originele keramische bodembedekking ‘Dry River Bed’ krijgt er een broertje in witte keramiek bij: ’Sliced’, geen kronkelende rivier in een westernlandschap, maar rechte lijnen die een helder maanlandschap doorsnijden. Ideaal voor een vleugje kubisme in minimalistische, moderne interieurs.

Ook de KWADRA wordt breder en wordt verkrijgbaar in 100 cm breedte. Strak in het muurvlak (met enkel het glas zichtbaar) of met de traditionele ‘mantel’omkadering, de gasinbouwhaard KWADRA kan zowel naar een strak-modern als klassiek interieur gemodelleerd worden. Met de nieuwe revolutionaire gasbrander is het vlammenspel op de houtstammenset bijna niet te onderscheiden van dat van een echt hout- of kolenvuur.

Meer info op FLAM

Totaalaanbod aan kachels, haarden en ketels

Girretz Pierre - Stand 1108

Foto Giretz Pierre
  

Naast het plaatsen van verwarmingsketels, inbouwhaarden en kachels met hout en pellets, is Girretz Pierre fabrikant van een eigen merk van pellets. Bovendien startte het bedrijf in 2012 met de productie van houtkachels voor buitengebruik en industriële verwarmingsketels met biomassa.

Om het productassortiment nog verder uit te breiden, is Girretz gestart met de productie van tuinkachels. Deze kachels uit Corten-staal garanderen een optimale verbranding dankzij één of twee luchtinlaten. Die voorkomen ook rookhinder en zorgen er voor dat regenwater uit het toestel weg kan lopen. Het uitneembaar braadrooster (5 mm) vergemakkelijkt het schoonmaken.

Meer info op Girretz Pierre

10 dingen die je moet weten over kachels en haarden


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/technieken/verwarming-en-koeling/kachels-en-haarden/bis-2012-nieuwigheden-interieurinrichting-kachels-haarden/