livios logo

Ecco Stove overtreft nu al Europese rendementdoelstelling 2022

BIS-beurs 2015: Ecco Stove & Hoedekie: Hal 6 - Stand 6106

Foto Ecco Stove
  

Ecco Stove is een op-en-top Britse warmteaccumulerende houtkachel. Niks nieuw denk je. Toch biedt Ecco Stove iets uniek. Enerzijds een origineel design, anderzijds een maximale warmteopslag en laagfrequente warmtestraling, ondanks zijn beperkte grootte.

Ecco Stove is gepatenteerd voor het gebruik van een mix van siliciumcarbide. Deze materie combineert twee mineralen uit de aarde (silicium en koolstof) en kan extreem hoge temperaturen opnemen. Om die vervolgens geleidelijk aan te verspreiden als aangename stralingswarmte in de woning. Met één houtkachel kan je al een volledige standaardwoning met vier slaapkamers verwarmen, zonder extra buizen- of distributiesysteem. De enige verbinding met de kachel is de aansluiting van de luchttoevoer en rookgasafvoer.

Ecco Stove haalt nu al de Europese doelstellingen rond nieuwe rendementen en milieuverontreinigende standaarden vastgelegd voor 2022. Zo overtreft bijvoorbeeld de Ecco Stove EC678 de EU-rendementnorm met 23 %!

Meer info?

-------------------

Meer over:
Help ook andere bouwers en verbouwers op weg en deel dit artikel:

10 dingen die je moet weten over kachels en haarden


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/technieken/verwarming-en-koeling/kachels-en-haarden/ecco-stove-overtreft-nu-al-europese-rendementdoelstelling-2022/