livios logo

Hout en pellets in één kachel? Dat kan met de Rika Induo

De Rika Induo voelt zelf aan welke brandstof je aanlevert. Zo kan de kachel met een automatische omschakeling zowel op hout als op pellets branden.

Brandstofherkenning

Leg je hout in de Induo, dan zal de aanvoer van pellets automatisch stopgezet worden. Is het hout bijna opgestookt wanneer er nog een warmtevraag is, dan zal de haard vanzelf opnieuw pellets aanvoeren. Met het gebruiksvriendelijk touchscreenbedieningspaneel stel je makkelijk een programma naar keuze in.

Automatische luchttoevoer

Foto Dossin Cheminées
  

De Rikatronic-regeling stuurt de luchttoevoer in de haard volautomatisch in eender welke fase van de verbranding. Zo haal je ook meteen het beste rendement, waardoor je bespaart en bijdraagt aan een beter milieu.

Elegant design

Foto Dossin Cheminées
  

Het grote deurglas van de Induo laat je genieten van een mooi vlammenspel. En ook de haard zelf mag er zijn met zijn kwalitatieve materialen en onderdelen. Het voorraadvak voor de pellets, dat zo’n 34 kg kan opslaan, is met speksteen bekleed. Naast het design biedt de Induo ook een aanzienlijk vermogen van 3 tot 10 kW.

Daarmee creer je een aangename temperatuur in ruimtes tot 260 m². En omdat de haard perfect luchtdicht is, kan je de Induo ook gebruiken in lage-energiewoningen en passiefhuizen.

Bekijk via dit Youtube-filmpje zelf hoe de Rika Induo precies werkt.

Meer info op Dossin Cheminées.

10 dingen die je moet weten over kachels en haarden


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/technieken/verwarming-en-koeling/kachels-en-haarden/hout-en-pellets-in-een-kachel-dat-kan-met-de-rika-induo/